Actualitate

Un bărbat şi-a dat foc la o secţie de votare din Petrila

<p /><br /><br />Un bărbat de 53 de ani, din Petrila, şi-a dat foc la haine în incinta unei secţii de votare din oraş, el susţinând că a recurs la acest gest din cauză că ar fi avut probleme cu autorităţile locale, legate de restituirea unor proprietăţi.


Incidentul a avut loc la secţia de votare nr. 11, amenajată la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi”, bărbatul turnându-şi pe haine petrol, pe care îl ascunsese într-o sticluţă, şi dându-şi foc imediat ce a ieşit din cabina de vot.
„Imediat după exercitarea dreptului la vot, în timp ce se afla în secţia de votare, bărbatul a scos din buzunar un recipient cu 250 de ml de substanţă inflamabilă pe care a vărsat-o pe mâneca dreaptă a hainei, după care a declanşat autoincendierea. Gestul său a fost motivat prin soluţionarea, în defavoarea sa, a unor diferende privind fondul funciar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu.
Echipajul de pompieri şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Petrila, prezenţi la faţa locului, au intervenit prompt, cu pături ude şi un stingător, focul fiind stins la timp. Rapiditatea intervenţiei a făcut ca bărbatul să nu fi suferit vătămări corporale.
Starea de sănătate a victimei a fost verificată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, prezent la faţa locului, care l-a transportat apoi pe bărbat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Petroşani, pentru investigaţii suplimentare.
Înainte de autoincendiere, bărbatul a mai ameninţat că-şi va da foc, forţele de ordine purtând discuţii cu acesta, în încercarea de a-l determina să renunţe la gestul său, demersul autorităţilor încheindu-se însă fără niciun rezultat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter