Actualitate

Hramul bisericii parohiale din Nima

<p><strong> </strong></p> <p /><strong />Parohia Nima din protopopiatul Dej și-a serbat hramul miecuri, 29 august 2012, la sărbătoarea „Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul”.

La această mare sărbătoare pentru comunitatea din localitatea Nima a luat parte Preasfințitul Episcop Vicar Vasile Someșanul.


Preasfinția sa a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohială de la ora 9.30, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care a facut parte și părintele protopop de Dej, Teofil Herineanu.

În cadrul cuvântului de învățătură părintle episcop Vasile Someanul a adresat credincioșilor câteva îndemnuri pentru sporirea în viața duhovnicescă, după modelul Sfântului prăznuit, călugăr prin vocație și ascet prin trăire.


Locașul de cult din parohia Nima a fost ridicat între anii 1980- 1985 în centrul civic al comunei, după cum a precizat părintele paroh Ioan Costin. În această parohie există trei locașuri de cult ortodoxe. Pe lângă biserica cu hramul „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”, există și o biserică veche din lemn cu hramul „Sfânul Nicolae”, un monument istoric ce datează din anul 1774. Totodată, din cauză că satul se întinde pe o suprafață de peste 7 km, în anul 2008 a fost ridicată o nouă biserică în capătul localității, purtând hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter