Actualitate

Mitropolitul Andrei a binecuvântat nou biserică din Ghiolț

<p><strong> </strong></p> <p /><strong /><img src="documente/stories/03_martie/28_ziua/07-ips-andrei1-mod.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de 15 preoți și diaconi a oficiat, sâmbătă, 25 august 2012 în noa biserică din Giolț, filie a parohiei Țaga, prima Liturghie Arhierească.

La predică, Părintele Mitropolit a evidentiat rolul bisericii în viata comunității creștine: „Biserica, poarta cerului și casa Domnului, ne oferă posibilitatea să Îi răspundem lui Dumnezeu la invitația pe care ne-o adresează duminică de duminică tuturor, când pune masă mare pentru a ne hrăni cu cea mai prețioasă hrană, cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.”


Odată cu acest eveniment, programul liturgic oficiat până acum într-o capelă improvizată într-o sala de clasă a școlii din localitate, va fi săvârșit în noua biserică.

Vechea biserică din filia Ghiolț cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” a fost construită din cărămidă de către credincioșii ortodocși între anii 1962-1964 pe vatra unei biserici din lemn, fostă greco-catolică, deteriorată iremediabil, lăcaș sfintit la 27 septembrie 1964 de Episcopul Clujului, Teofil Herineanu. Întrucât biserica, construită fără o temelie solidă, a suferit în timp degradări iremediabile și fisuri pe pereți, comunitatea ortodoxa a început în buna rânduială lucrările de desfacere a vechii biserici, iar pe locul ei a fost construit, începând din anul 2005, un nou lăcaș de cult, cu toate avizele eliberate de Primarie si Consiliul Judetean.


În acești șapte ani s-a clădit biserica, s-a realizat jumătate din pictura interioară și a fost dotată cu toate cele necesare pentru oficierea sfintelor slujbe. Preotul paroh Gheorghe Abrudean a precizat că speră ca anul viitor să fie finalizate toate lucrările și să se poată sfinți biserica.

Ultimele Stiri
abonare newsletter