Actualitate

Băsescu: România e obligată să soluţioneze cazurile de mare corupţie

<p>Preşedintele Traian Băsescu a cerut magistraţilor, luni, la şedinţa de bilanţ a Ministerului Public, să soluţioneze "cu o oarecare celeritate" în special dosarele de mare corupţie, subliniind că România nu are normă de condamnări, dar are obligaţia de a soluţiona aceste dosare.</p>

"Aş vrea să vă felicit pentru aprecierile pozitive din raportului intermediar legat de MCV. Este însă doar un raport intermediar. Raportul care va defini evoluţiile mersului justiţiei în România şi pe care îl vor lua în consideraţie toate statele este cel din vară. Pentru asta e nevoie de continuarea eforturilor, inclusiv în zona judecătorilor, şi dosare care stau de multă vreme să fie soluţionate. Să li se dea o soluţie, oricare ar fi ea", a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că se referă, în mod deosebit, la dosarele de mare corupţie.


"Nimeni nu cere ca România să condamne un cetăţean sau altul, un politician sau altul, dar toţi colegii noştri din UE ne cer o soluţie a magistraţilor. Nu are România norme de condamnări, câţi să avem condamnaţi, dar are obligaţia să aibă o justiţie care judecă cu o oarecare celeritate cazurile de mare corupţie", a mai spus Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter