Actualitate

Plomba la microscop - o nouă metodă pentru protejarea dintelui

<p>Folosirea microscopului dentar în realizarea plombelor permite ca dintele să fie mult mai bine protejat, iar scoaterea nervului dentar să fie evitată, susţin medicii stomatologi.</p>

Microscopul este folosit atât în tratamentele de canal, cât şi în tratamentele restaurative ale coroanei dentare, respectiv pentru realizarea obturaţiilor estetice - intervenţii cunoscute sub numele de plombe estetice.

''Microscopul dentar folosit în cadrul City Dent măreşte câmpul vizual cu până la 25 de ori, având ca element important lumina care se propagă prin lentile, astfel încât medicul stomatolog poate observa detalii din structura dintelui, pe care nu le putea vedea însă cu ochiul liber'', a explicat dr. Rodica Ghionea, medic stomatolog, director general în cadrul clinicii.

Specialiştii spun că plomba la microscop salvează nervul dintelui.

''Atunci când caria afectează o mare parte din dinte există posibilitatea ca ea să ajungă la nervul dintelui. În intenţia medicului de a înlătura ţesuturile alterate, se poate ajunge la camera pulpară şi de aici la scoaterea nervului. Avantajul intervenţiei la microscop este ca prin mărirea imaginii şi prin luminozitatea dată de acesta medicul are vizibilitatea necesară pentru a înlătura ţesutul alterat, fără a exista riscul de scoatere a nervului'', a precizat dr. Rodica Ghionea.

Durata unui astfel de tratament realizat la microscop este mai mare în comparaţie cu o intervenţie clasică, între una şi două ore în funcţie de gravitatea cariei dentare, însă metoda prezintă avantajul că se pot realiza mai multe obturaţii într-o singură şedinţă, rezultatele fiind excepţionale, mai ales în cazul dinţilor frontali.

''Un alt plus al realizării plombelor sub microscop este acela că, în timpul tratamentului, dinţii sunt foarte bine protejaţi şi izolaţi - cu ajutorul unui dispozitiv numit DICA. Costul unei astfel de intervenţii este de 50-100 de euro, însă rezultatele sunt spectaculoase, calitatea tratamentului dentar fiind clar îmbunătăţită'', a mai spus dr. Rodica Ghionea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter