Actualitate

Suspecţii în jaful de la BT rămân în arest

<div id="news_2037065" style="display: block;" /><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/09_ziua/dan-andrei-hosu--bogdan-ba.jpg" border="0" alt="Dan Andrei Hosu şi Bogdan Baciu" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cei doi suspecţi în cazul jafului de la Banca Transilvania rămân în arest, după ce Tribunalul Cluj decidea, în urmă cu o săptămână, că ei pot fi judecaţi în libertate.

'Curtea de Apel Cluj a decis, în şedinţa publică de marţi, admiterea recursului declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj şi desfiinţarea hotărârii Tribunalului Cluj din 28 februarie 2011 prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea şi punerea în libertate a inculpaţilor Baciu Bogdan şi Hosu Andrei Dan', se precizează într-un comunicat al Curţii de Apel Cluj.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, precizează că, în acest fel, cei doi rămân în continuare în arest.

Tribunalul Cluj a decis, pe 28 februarie, înlocuirea arestului preventiv cu măsura interdicţiei de a părăsi localitatea în cazul suspecţilor jafului de la Banca Transilvania, ceea ce însemna că cei doi tineri urmau să fie puşi în libertate.

Decizia Tribunalului Cluj a fost atacată însă de procurori.

La o agenţie a Băncii Transilvania din cartierul clujean Mănăştur a avut loc, în luna februarie 2009, un jaf armat, când două persoane mascate au intrat în unitate şi au sustras peste 246.000 de lei sub ameninţarea armei. Atacul nu s-a soldat cu victime, iar autorii jafului au reuşit să dispară în 66 de secunde.

Dan Andrei Hosu şi Bogdan Baciu au fost arestaţi pe 19 ianuarie 2010, la aproape un an de la jaf, dar ei susţin că sunt nevinovaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter