Actualitate

Campanie de informare asupra hepatitei

<p>Angajatori, pacienţi şi medici vor participa la sfârşitul lunii, la Turda, la o acţiune de informare despre modul de transmitere a virusului hepatic de tip B şi C.</p>

Scopul evenimentului este conştientizarea populaţiei asupra acestei boli şi crearea unei atitudini corecte faţă de care sunt diagnosticaţi cu hepatită cronică.

Evenimentul va avea loc la Turda pe 25 martie sub numele de „Ziua Mamei cu Hepatită” şi este organizat de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO). Campania de informare se derulează pe parcursul întregii luni în mai multe oraşe din ţară, printre care şi Turda. La eveniment vor participa medici de diverse specializări, precum boli infecţioase, gastroenterologie, ginecologie, medicină de familie şi psihologi, oferindu-le astfel participanţilor ocazia să primească răspunsuri la întrebările care apar, de regulă, în astfel de situaţii.


La eveniment sunt aşteptaţi nu doar pacienţii cu probleme hepatice, ci şi persoane de toate vârstele, precum şi angajatori care sunt interesaţi să se informeze cu privire la modul de transmitere a virusului hepatitic de tip B şi C, direct de la medicii invitati, şi doresc să aibă o atitudine corectă faţă de cei din familie sau comunitate, diagnosticaţi cu hepatită cronică.

”Intenţionăm ca în acest an să facem o informare corectă şi la nivelul angajatorilor, întrucât am observat o tendinţă de discriminare la locurile de muncă a celor bolnavi de hepatită, nu din rea-voinţă, ci mai mult din necunoaştere”, a declarat Marinela Debu, preşedintele APAH-RO. Ea a mai spus că această campanie din luna martie este doar începutul unor acţiuni care vor continua să se deruleze pe tot parcursul anului.


Marinela Debu a subliniat faptul că în cazul hepatitei cronice, bolnavul nu trebuie exclus din societate sau izolat. “Trebuie făcută o distincţie clară între hepatita virală A şi hepatita cronică B, C sau D care indică un alt tip de comportament din partea celor din jur şi care nu are nimic în comun cu excluderea din societate”, a mai spus preşedintele APAH-RO.

Ultimele Stiri
abonare newsletter