Actualitate

Gală pentru clujencele de succes

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/09_ziua/sorin-apostu.jpg" border="0" alt="Primarul Sorin Apostu a împărţit ieri jurnalistelor" title="Primarul Sorin Apostu a împărţit ieri flori jurnalistelor" style="margin: 2px 5px; float: right;" />Primăria va organiza, de anul viitor, o gală dedicată doamnelor Clujului care s-au făcut remarcate în anumite domenii. Manifestarea va fi după modelul „Juniorii Clujului” şi „Seniorii Cetăţii”.</p>

Clujencele de succes vor fi premiate, începând de anul viitor, în cadrul unei manifestări organizate de Primăria Cluj-Napoca.

„Astăzi (ieri, 8 martie – n.r.) este cel mai oportun moment să lansăm un proiect pentru premierea clujencelor de succes. Am făcut-o deja cu Seniorii Cetăţii, am făcut-o cu Juniorii Clujului şi acum am decis că este momentul pentru demararea proiectului «Gala Recunoştinţei. Premiile Comunităţii Clujene. Femeile Anului la Cluj-Napoca»”, a anunţat ieri primarul Sorin Apostu. Deocamdată nu s-a stabilit cu exactitate unde va avea loc gala, însă sunt luate în discuţie trei variante: cinematograful „Florin Piersic”, Casa de Cultură a Studenţilor sau Teatrul Naţional.


Prima ediţie a evenimentului va avea loc în data de 8 martie 2012, urmând să existe zece categorii de excelenţă care vor fi premiate. „Toate domeniile au fost stabilite în urma unei analize extrem de minuţioase”, a menţionat Apostu.

 


De la afaceri la jurnalism


Cele zece domenii propuse deocamdată sunt: business (pentru femeile care au dezvoltat afaceri de succes sau care au ajuns în conducerea unor corporaţii sau multinaţionale), cultură-arte (pentru femeile care au dus numele Clujului în discuţiile celor mai exigenţi critici de artă şi în marile săli de spectacole din lume), cercetare (pentru femeile care şi-au dedicat viaţa cercetării ştiinţifice), pionierat şi ambasadoare pentru Cluj (pentru femeile care au făcut cunoscut Clujul în lume), jurnalism, comunicare şi relaţii publice (pentru femeile care au un cuvânt de spus în spaţiul comunicării publice), dar şi educaţie, voluntariat şi implicare socială şi, nu în ultimul rând, sport.


„Vom iniţia o dezbatere publică pentru a da posibilitatea clujenilor să facă propuneri pentru toate categoriile nominalizate. De asemenea, prin intermediul site-ul Primăriei şi prin mass-media vom lansa o campanie adresată acestui proiect. Ne-am gândit şi la un site pe internet dedicat acestei gale pentru femeile Clujului”, a mai arătat primarul Clujului.

Dombi ErzsebetApostu a mai precizat că premiile ce vor fi oferite în cadrul galei programate pentru anul viitor vor fi asigurate de către „companii conduse de domni, care cu siguranţă vor fi încântaţi să participe la un astfel de proiect”. Peste câţiva ani, evenimentul dedicat doamnelor Clujului ar putea fi organizat în incinta viitorului Centrul Cultural „Transilvania”.


 

Primarul a vizitat trei femei de 100 de ani



Primarul a participat în ieri, cu ocazia zilei de 8 martie, la un eveniment organizat de Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi a premiat trei clujence care au împlinit vârsta de 100 de ani. Dombi Erzsebet a împlinit 100 de ani în 26 septembrie 2010 şi a fost profesoară de chimie. Tomutza Szalvina şi-a serbat cei 100 de ani anul acesta, pe 27 ianuarie, femeia fiind o vreme muncitor la o tipografie din Bucureşti. În anul 1991 s-a hotărât să renunţe la viaţa agitată din capitală şi s-a mutat la Cluj-Napoca, unde duce o viaţă mai liniştită. Iordana Oprea (foto) a împlinit 100 de ani în urmă cu o săptămână şi a fost învăţătoare. A petrecut o vreme în Basarabia, unde le-a predat copiilor lecţii în limba română. Pe lângă felicitări, cele trei clujence au primit de la primar câte un coş cu fruncte, flori, câte o diplomă şi câte un premiu în valoare de 2.000 de lei. Premiul a fost oferit în conformitate cu Hotărârea de Consiliu local nr. 25 din ianuarie 2011.

Ultimele Stiri
abonare newsletter