Actualitate

Supersonicul românesc a primit numele IAR-111

<p />Supersonicul de transport al rachetei spaţiale Haas, denumit iniţial E-111, pe care Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) îl construieşte pentru competiţia Google Lunar X Prize, a primit oficial numele IAR-111.

'Este o mare onoare şi obligaţie pentru ARCA să contribuie la tradiţia IAR, care din 1925 şi până în prezent a fost purtat de aeronave redutabile pe plan mondial precum IAR-11CV, IAR-80, IAR-93, IAR-99. Realizarea unui aparat din seria IAR este o şansă de care orice constructor de aeronave din lume ar fi mândru. IAR-111 va trebui nu numai să contribuie la continuarea tradiţiei numelui IAR, ci şi să reprezinte aeronava care să zboare mai sus şi mai repede decât predecesoarele sale, ajutând astfel la progresul României. Mulţumim SC IAR SA Braşov pentru această oportunitate', afirmă Dumitru Popescu, preşedintele ARCA într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.

ARCA este o organizaţie non-guvernamentală, care doreşte să câştige competiţia Google Lunar X Prize şi să lanseze în Cosmos prima rachetă românească, capabilă să transporte un cosmonaut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter