Actualitate

Se întâmplă și la case mai mari: Scandal cu un bloc prost construit în Canada

Proprietarii apartamentelor dintr-un bloc prost construit se plimbă de șapte ani prin tribunale. O expertiză independentă a descoperit că „structura de rezistență a blocului este grav deficitară” și necesită ranforsare urgentă.

La începutul acestui an, după șapte ani de plimbat prin tribunale, un judecător a ordonat antreprenorului să adauge 112 noi coloane la structura de rezistență a blocului construit în Anjou, potrivit unei anchete a Radio Canada.

O expertiză independentă a descoperit că „structura de rezistență a blocului este grav deficitară” și necesită ranforsare urgentă.


Proiectul clădirii ar fi ajutat mult, dar este de negăsit. Antreprenorul susține că l-a pierdut și că nu-și mai amintește numele inginerului care l-a întocmit. Planul de garanție al clădirilor noi ar trebui să aibă proiectul la dosar, însă acesta lipsește și de acolo.

Construcția clădirilor rezidențiale nu este supravegheată sistematic în Quebec, a aflat Radio Canada. Régie du bâtiment, instituția responsabilă de acest tip de clădiri, vizitează doar o mică parte din șantiere și nu cere proiectele de la toate. Nici primăria Montrealului nu cere proiectele.  Laurent Ruel, directorul Régie du bâtiment, a declarat pentru Radio Canada că nu este o problemă de supraveghere ci una de responsabilitatea de care dă dovadă antreprenorul care construiește clădirea.


Între timp, după șapte ani de bătălie juridică, cei 40 de proprietari din blocul cu pricina sunt blocați în niște apartamente pe care nu le vrea nimeni, scrie stiridemontreal.com.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter