Actualitate

Vezi cum arată priza care se montează pe fereastră

Doi designeri asiatici, Boa Oh şi Kyuho Song, au conceput o priză specială care îți încarcă gadgeturile cu ajutorul energiei solare. Aceasta pur și simplu se atașează pe un geam care are contact cu razele soarelui. În partea cu ventuze are un mic panou solar care preia energia solară, iar printr-un mic convertor o transformă în energie electrică.

Priza care se monteaza pe fereastra Priza care se monteaza pe fereastra

Gadgetul este deocamdată în fază de proiect, iar cei care l-au conceput nu au dat mai multe detalii legate de partea tehnică, potrivit stiri.yahoo.com. Rămâne de văzut dacă un panou solar atât de mic reușește să capteze atât de multă energie solară.

Pe piață există deja câteva accesorii care te ajută să-ți încarci electronicele cu ajutorul energiei solare. BBS Solar Mobile Charger, de exemplu, îți încarcă telefonul folosindu-se de razele soarelui. 


Are o ieșire USB la care se poate conecta prin cablul și conectorii incluși, cam orice model de smartphone, mp3 player și orice alt gadget de mici dimensiuni și compatibil cu mufele acestui aparat. Însă trebuie specificat faptul că încărcarea de la soare e destul de greoaie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter