Actualitate

Parcul Central intră „în reparaţii”

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/10_ziua/cladire veche cazino parcul central rp 01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Parcul nu va fi închis în totalitate, lucrările urmând să înceapă pe porţiuni.</p> <p />

Contractul pentru proiectul european privind reabilitarea Parcului Central “Simion Bărnuţiu” şi a clădirii Cazino va fi semnat astăzi cu cei de la ACI Cluj, a anunţat primarul Sorin Apostu.

 


Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţia formulată de asocierea Kiat-Electrogrup cu privire la rezultatul licitaţiei, Primăria fiind liberă să semneze contractul cu ACI, firma care se află în fruntea consorţiului care construieşte noul stadion al Clujului.

„Luni (astăzi – n.r.) vom putea semna contractul cu ACI Cluj, firma desemnată câştigătoare la licitaţia pentru reabilitarea Parcului Central şi a clădirii Cazino. Noi am adjudecat licitaţia la preţul cel mai mic. În timpul lucrărilor, parcul nu va fi închis total accesului publicului. Lucrările vor începe pe porţiuni”, a declarat primarul Sorin Apostu. Lucrările vor cuprinde aleile, iluminatul public, mobilierul urban şi podeţele din parc, care vor fi înlocuite sau refăcute. Vă reamintim că la licitaţia ce a avut loc în luna decembrie a anului trecut au fost depuse doar două oferte.


 

Lucrări de 17 milioane de lei


 

ACI a avut cea mai bună ofertă financiară, de 17,04 milioane de lei, în timp ce Electrogrup şi Kiat au cerut 21,8 milioane de lei pentru realizarea lucrărilor necesare în vederea reabilitării Parcului Central. Ambii ofertanţi au propus un termen de execuţie de 15 luni. Valoarea estimată iniţial a contractului a fost cuprinsă între 25,6 şi 30,1 milioane de lei. În ceea ce priveşte începerea lucrărilor, primarul Sorin Apostu a precizat că acest lucru se va întâmpla „cât mai curând”, fără să precizeze o dată certă.


 

Căsătorii şi expoziţii în clădirea Cazino


 

„Dorim să transformăm clădirea Cazino într-un spaţiu de utilitate publică, unde să se oficieze căsătorii, dar să fie şi un spaţiu expoziţional”, a mai dezvăluit primarul Clujului. Vă reamintim că, la mijlocul lunii octombrie a anului trecut, premierul Emil Boc, împreună cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, au venit la Cluj pentru a participa la ceremonia de semnare a contractelor de finanţare pentru proiectele europene pentru modernizarea liniei de tramvai pe două tronsoane şi reabilitarea Parcului Central „Simion Bărnuţiu”, în valoarea totală de aproximativ 36 de milioane de euro. Fondurile accesate în cadrul acestor proiecte provin din finanţările europene puse la dispoziţia ţărilor membre de către Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional (POR) pe axa 1 destinată polilor de creştere. Finanţarea totală pe care polul de creştere Cluj-Napoca o poate atrage pe această axă este de circa 82 de milioane euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter