Actualitate

Şase medalii pentru români la Europenenele de Gimnastică

<p>Gimnastele Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru au câştigat medalia de aur, respectiv pe cea de argint, duminică, în finala de la sol, în cadrul  Campionatelor Europene de Gimnastică de la Berlin.</p> <p />

Sandra Izbaşa a intrat a cincea în finală, fiind notată de arbitrii cu 14,500, în timp ce Diana Chelaru a fost penultima, exerciţiul său fiind apreciat cu nota 14,475. Pe podium a mai urcat şi gimnasta din Rusia Yulia Belokobylskaya, o altă mare favorită la titlu, care a obţinut însă  din partea arbitrilor nota 14.450, respectiv medalia de bronz.

Tot duminică, gimnastul român Flavius Koczi a ocupat locul patru în finală la sărituri, după ce anterior a câştigat două medalii, vineri, pe cea de argint la individual compus, iar sâmbătă, pe cea de aur la sol. Din păcate, nici unul din exerciţiile lui Flavius Koczi nu a putut fi văzut în transmisiune directă la TV, regizorii germani preferând, la fiecare rotaţie, alţi sportivi. Fetele au câştigat la rândul lor două medalii, prin Amelia Racea, bronz la individual compus, respectiv aur la sărituri, şi prin Sandra Izbaşa. Medalia cucerită sâmbătă de Sandra Izbaşa este prima după o pauză de şapte ani în palmaresul feminin al României la sărituri.


Delegaţia României a încheiat participarea la Campionatele Europene de Gimnastică de la Berlin cu un bilanţ de şase medalii, în condiţiile în care obiectivul Federaţiei Române de Gimnastică a fost de cucerire a una-două medalii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter