Actualitate

Începe Târgul de carte Gaudeamus

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/12_ziua/targul de carte gaudeamus 31_ag.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />De mâine şi până duminică, în Piaţa Unirii se va desfăşura cea de a XII-a ediţie a Târgului de carte Gaudeamus Cluj-Napoca.</p> <p />

Primit cu entuziasm de publicul clujean încă de la primele ediţii, târgul s-a impus în agenda culturală a Transilvaniei drept cel mai important eveniment cultural-expoziţional al fiecărui an. Edituri de prestigiu, distribuitori de carte, instituţii culturale şi de învăţământ vor prezenta publicului o generoasă ofertă de carte, alături de cele mai noi apariţii editoriale. Preşedinte de onoare al acestei ediţii va fi scriitoarea Ruxandra Cesereanu, autoare a unor studii de referinţă despre perioada comunistă şi memorialistica de detenţie din România, dar şi a unor importante volume de poezie şi proză.

Deschiderea oficială a Târgului va avea loc miercuri, la ora 12. Ediţia din acest an va reuni 76 de participanţi, în 43 de standuri, care vor ocupa o suprafaţă de peste 400 mp, într-un pavilion expoziţional mobil cu o suprafaţă totală de 650 mp, amplasat în Piaţa Unirii.


Expoziţia de carte - care va oferi publicului semnificative oferte promoţionale - va fi completată de un program de 30 de evenimente cuprinzând lansări şi prezentări de carte, dezbateri şi întâlniri cu oameni de cultură, scriitori şi critici literari din Transilvania şi nu numai. Dan Ciachir, Ruxandra Cesereanu, Ovidiu Pecican, Sanda Cordoş, Aurel Sasu, Radu Preda şi Mircea Petean sunt doar câţiva dintre scriitorii care îşi dau întâlnire cu publicul la târgul de carte.

În plus, va continua şi campania naţională de donaţie de carte „Cărţile se întorc acasă” prin care volumele colectate vor fi direcţionate către biblioteci rurale cu deficit de aprovizionare de carte din Transilvania. Programul de vizitare al ediţiei din acest an a Târgului Gaudeamus este de miercuri până sâmbătă între orele 10 - 19, iar duminică între 10 – 14.

Ultimele Stiri
abonare newsletter