Actualitate

Şcoala de poliţie din Cluj, prima „Şcoală Europeană“ din MAI

<p>Şcoala de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca este prima instituţie de învăţământ a Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) care a dobândit certificatul de „Şcoală Europeană”.</p> <p />

Şeful Biroului de comunicare al şcolii de poliţie clujene, comisarul şef Adrian Marian, a declarat ieri că instituţia pe care o reprezintă este una dintre cele mai căutate instituţii de învăţământ, în fiecare an concurenţa la admitere fiind acerbă, de peste 10 candidaţi pe un loc. Potrivit lui Adrian Marian, Şcoala de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca are în prezent parteneriate cu nouă şcoli de poliţie europene.

Titlul de „Şcoală Europeană” a fost acordat de Ministerul Educaţiei pe baza mai multor criterii. Astfel, şcoala de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” a obţinut 162 de puncte, cele mai mari punctaje obţinându-le la criteriile „continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/proiecte/programe comunitare”, „strategie şi modalităţi de valorizare (diseminarea şi exploatarea rezultatelor/produselor)” şi „dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţi de cooperare europeană”.


Certificatul obţinut este valabil pentru o perioadă de trei ani. Festivitatea de decernare a titlului „Şcoală Europeană” va avea loc în data de 3 mai, la Bucureşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter