Actualitate

Nouă medalii pentru înotătorii clujeni „Hope”

<p>Elevii Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj au obţinut performanţe deosebite şi la Campionatul Internaţional de înot din Turcia.</p> <p />

Echipa clujeană „Hope”, formată din patru elevi de clasele VIII-X de la Liceul pentru Deficienţi de Vedere, a câştigat două medalii de aur, patru de argint şi trei de bronz la Campionatul Internaţional de înot din Turcia.

 


Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj a participat în perioada 1-10 aprilie la Campionatele Mondiale IBSA - International Blind Sports Association, din Turcia, competiţie pentru persoanele cu deficienţe vizuale la care România a fost reprezentată pentru prima dată. La concurs au participat înotători din peste 22 de ţări. România a fost reprezentată de clujenii Samuel Ciorap, Naomi Ciorap, Petrişor Prundaru şi Valentin Velecico. Sportivii clujeni au reuşit să câştige în total nouă medalii.

Naomi Ciorap a câştigat medalia de aur la proba de 100 de metri fluture şi medalia de aur la proba de 50 m spate, doborând astfel de două ori recordul Campionatelor Mondiale IBSA la clasa S13. În plus, Naomi a mai câştigat şi medalia de argint la proba 50 de metri fluture.


Samuel Ciorap a câştigat trei medalii de argint la proba de 50 de metri bras, la cea de 200 de metri bras, şi la proba de 100 de m bras şi două medalii de bronz la proba de 100 de metri spate şi respectiv 50 m spate.

Petrişor Prundaru a câştigat medalia de bronz la proba de 100 de metri fluture şi locul 4 la proba 200 mixt, iar Valentin Velecico s-a clasat pe locul 4 la probele 200 Craul, 400 Craul, şi pe locul 6 la 100 Spate si 50 Spate. Antrenorul elevilor din echipa de înot „Hope” este Emese Maniu, profesor de kinetoterapie la Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj.


Doar în ultimii doi ani, membrii echipei de înot a Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca au obţinut, la concursurile internaţionale de profil la care au participat în Ungaria, Germania, Slovacia, Cehia şi Ţara Galilor, nu mai puţin de 54 de medalii de aur, 24 de argint şi opt de bronz. Visul tinerilor înotători este să participe la Jocurile Paralimpice din 2012 de la Londra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter