Actualitate

Emoţii pentru Cluj la Gala Premiilor UNITER

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/18_ziua/12-leonce.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Astăzi are loc Gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER), la care sunt nominalizaţi mai mulţi artişti clujeni de la Teatrul Maghiar.

Teatrul Maghiar din Cluj a intrat în cursa premiilor UNITER cu şase nominalizări – două pentru cel mai bun spectacol şi încă patru pentru cea mai bună regie, cea mai bună scenografie, cel mai bun actor în rol secundar şi cel mai bun actor într-un rol principal.

 


Astfel, la categoria cel mai bun spectacol, Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca are două nominalizări – pentru „Leonce şi Lena”, dar şi pentru piesa „Strigăte şi şoapte”. Cele două spectacole ale teatrului clujean vor concura la această categorie cu piesa „Livada de vişini”, pusă în scenă de Teatrul Naţional Bucureşti.

La categoria cea mai bună regie, Andrei Şerban, regizorul spectacolului „Strigăte şi şoapte” al Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca va concura cu Lazslo Bocsardi, pentru regia spectacolului „Neguţătorul din Veneţia”, de la Teatrul Maghiar „Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe şi cu Alexandru Dabija, pentru regia spectacolului „O noapte furtunoasă”, al Teatrului Naţional Iaşi.


Pentru premiul acordat celei mai bune scenografii intră în competiţie scenografa Teatrului Maghiar din Cluj Carmencita Brojboiu, pentru spectacolul „Leonce şi Lena”. Alături de ea, la această categorie mai sunt nominalizaţi Dragoş Buhagiar, pentru scenografia spectacolului „Shaking Shakespeare”, de la Teatrul German de Stat din Timişoara şi Adriana Grand, pentru scenografia spectacolui „Iunie”, al Teatrului Naţional Târgu Mureş.

 


Doi actori clujeni printre nominalizaţi

 


La categoria cel mai bun actor în rol principal, Clujul este reprezentat de Zsolt Bogdán, pentru rolul Bergman din spectacolul „Strigăte şi şoapte” pus în scenă la Teatrul Maghiar. Ceilalţi nominalizaţi la această categorie sunt Marius Manole, pentru rolul Lopahin Ermolai Alexeevici din spectacolul „Livada de vişini” şi Horaţiu Mălăele, pentru rolul Francois din spectacolul „Dineu cu proşti”, ambele piese jucate la Teatrul Naţional Bucureşti.

Şi la categoria cel mai bun actor în rol secundar, clujeanul Gábor Viola, de la Teatrul Maghiar, interpretul rolului Valerio din spectacolul „Leonce şi Lena”, se află printre nominalizaţi, alături de Dragoş Huluba, pentru rolul „Căpitanul de pompieri” din spectacolul „Cântăreaţa Cheală” al Teatrului de Comedie Bucureşti şi Andi Vasluianu, pentru rolul Semion Medvedenko din spectacolul „Pescăruşul” al Teatrului „Toma Caragiu” Ploieşti.


Gala Premiilor UNITER va începe la ora 21 şi va fi transmisă în direct pe TVR 1 şi TVR HD.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter