Actualitate

Investiţii în mediul rural: reţea de magazine săteşti

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/18_ziua/07-magazine-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În următoarele săptămâni, în satele clujene se vor deschide primele magazine din reţeaua „Haiducul”.</p>

 

Grupul Romanian Village Development (RVD) îşi propune ca în următoarea perioadă să deschidă în toată ţara peste 3.000 de magazine sub brandul „Haiducul”, aceste unităţi urmând a se axa în principal pe zonele rurale sau semi-urbane.


 

La finele săptămânii trecute a avut loc la Cluj-Napoca o prezentare a grupului RDV, la care au fost invitaţi mai mulţi patroni de magazine din zonele rurale ale judeţului, dar şi o serie de primari de comune. „RVD este o mână de oameni crescuţi la ţară, care au reuşit să penetreze şi să dezvolte prin forţele proprii adevărate business-uri în România şi care au preferat să nu se orienteze spre pieţe străine, hotărâţi fiind să investească în continuare în ţara lor, mai precis în mediul din care au plecat şi anume satul românesc. Iniţiativa acestor oameni a apărut ca urmare a dorinţei lor de a crea şi fructifica realele oportunităţi pe care mediul rural le manifesta, având ca obiectiv principal dezvoltarea de activităţi care va conduce la creşterea nivelului de trai în mediul rural, respectiv renaşterea satului românesc”, au declarat reprezentanţii grupului.


Potrivit acestora, ţinta RVD constă în dezvoltarea satelor şi comunelor prin creşterea nivelului de trai, de la 350 lei la minim 1.000lei/lunar, precum şi prin încurajarea şi sprijinirea oamenilor gospodari din mediul rural, „a acelora dornici să prospere şi să desfăşoare activităţi generatoare de venituri ce vor aduce satului românesc beneficii de imagine de natură economică, socială şi culturală”.

Astfel, grupul intenţionează ca în următoarele luni să deschidă peste 3.000 de magazine în toată ţara sub marca “Haiducul”, fie în parteneriat cu câte un magazin deja existent în fiecare sat sau comună din ţară, fie prin construirea de magazine noi, unde acestea lipsesc.


La Cluj, în următoarele săptămâni


 

Directorul de filială, Constantin Gheorghiu, a afirmat că speră ca în următoarele săptămâni să inaugureze primele magazine „Haiducul” în judeţul Cluj. „Principalul avantaj al magazinelor Haiducul va fi preţul foarte mic, de tipul celor practicate în hypermarketuri şi asta din cauza puterii de negociere cu furnizorii pe care o are grupul. Mai mult, în cadrul magazinelor vor exista şi centre de colectare la care sătenii vor putea să-şi vândă produsele agricole, grupul urmând a oferi preţul de pe bursele specializate. Noi sperăm ca aceste magazine să ajute la dezvoltarea satului românesc în condiţiile în care zonele rurale au fost ignorate în ultimii ani, iar nivelul de trai al sătenilor este destul de redus”, a afirmat Gheorghiu. Astfel, prin cedarea unei părţi din producţia agricolă proprie, gospodarii din mediul rural ar putea obţine alimente sau medicamente, având în vedere că grupul deţine, pe lângă centrele de achiziţie şi reţelele de distribuţie şi servicii, şi o reţea de drogherii, de unităţi de alimentaţie publică (popas, han), plus o reţea proprie de producţie.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter