Actualitate

Internship pentru tineri în companiile clujene

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/18_ziua/07-internship-miod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Luna aceasta va fi lansată a zecea ediţie a programului „Internship Cluj”, dedicat în principal studenţilor.

Programul e derulat de Asociaţia Studenţilor de la Business şi Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială. „Proiectul Internship Cluj îşi propune să ofere tinerilor un tip de experienţă de muncă care îi pregăteşte pentru piaţa muncii, le deschide oportunităţi pentru explorarea diferitelor opţiuni în carieră şi, cel mai important, va avea o finalitate concretizată în oferte de muncă din partea firmelor implicate”, explică organizatorii. Potrivit acestora, publicul ţintă e reprezentat de tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani din Cluj-Napoca, care întâmpină dificultăţi în găsirea unui loc de muncă.

„Numărul de şomeri absolvenţi de facultate a crescut în ultimii ani. De asemenea, numărul tinerilor care întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte incluziunea pe piaţa muncii a crescut substanţial în ultimul an. Unul dintre motivele principale este că angajatorii sunt tot mai interesaţi în a angaja oameni cu experienţă de muncă, dar, în acelasi timp, experienţa de muncă a devenit mai dificil de obţinut, din cauza lipsei de timp si a costurilor ridicate pentru pregătire. Un alt motiv îl reprezintă disonanţa între pregătirea preponderent teoretică primită în mediul academic şi cerinţele angajatorilor, care are ca efecte neangajarea tinerilor absolvenţi, neintegrarea rapidă a acestora în mediul profesional şi o mai grea absorbţie pe piaţa muncii”, spun reprezentanţii Fundaţiei Danis pentru Dezvoltare Managerială.


Proiectul se va desfăşura pe perioada a trei luni de zile (aprilie-iunie 2011), programul de internship derulându-se pe parcursul a trei săptămâni (perioada 9 – 27 mai). Astfel, tinerii vor participa la un stagiu intensiv de 4-6 ore pe zi, respectiv un minim de 70 de ore/întreg stagiu. Programul nu presupune însă şi remunerarea muncii internilor.

În ceea ce priveşte selecţia aplicanţilor, procesul va consta în realizarea unor interviuri de grup, după ce în prealabil au fost analizate şi evaluate CV-urile, scrisorile de intenţie şi formularele de înscriere ale aplicanţilor.


Firmele care au participat la ediţiile anterioare ale programului au oferit stagii de practică în domenii diverse precum PR & Business Research, Ofertare/Vânzări, Publicitate, Resurse umane, Turism, Creaţie, Marketing, Financiar/Contabilitate etc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter