Actualitate

Institutul Inimii are din nou bani pentru operaţii

<p>Institutul Inimii din Cluj-Napoca a primit finanţare de la Ministerul Sănătăţii şi va putea funcţiona până la sfârşitul anului. Medicii vor putea face patru operaţii pe zi.</p> <p />

Managerul Institutului Inimii, Tudor Simionescu (foto) a declarat la sfârşitul săptămânii că unitatea sanitară pe care o conduce a primit finanţare de la Ministerul Sănătăţii. El a mai spus că Ministerul a suplimentat fondurile pentru cardiologie pentru toată ţara şi deocamdată nu se cunoaşte care este suma ce urmează să fie repartizată institutului clujean. Banii alocaţi vor fi suficienţi însă pentru funcţionarea spitalului până la sfârşitul anului.

În ceea ce priveşte listele de aşteptare, conducerea spitalului a precizat că acestea vor exista în continuare chiar dacă au fost alocaţi bani. „Liste de aşteptare sunt întotdeauna. Peste tot în lume există liste de aşteptare”, a declarat Tudor Simionescu.


Vă reamintim că în urmă cu aproximativ o lună, Institutul Inimii din Cluj-Napoca a ajuns în imposibilitatea de a mai face operaţii din cauza epuizării fondurilor pentru anul acesta. La mijlocul lunii martie, medicii de la Institutul Inimii au protestat timp de o zi şi nu au făcut nicio operaţie, pentru a semnala situaţia dezastruoasă din punct de vedere financiar în care se afla institutul. La acea dată, conducerea Institutului Inimii a făcut şi o şedinţă, după care a fost redactată o scrisoare care a fost trimisă Ministerului Sănătăţii, prin care se cerea soluţionarea problemelor de finanţare a spitalului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter