Actualitate

Glume proaste: 60% din apelurile la 112 sunt false

<p>Din cele peste 151.000 de apeluri efectuate de clujeni la serviciul 112 în primul trimestru, mai bine de 60% au fost false, potrivit unei statistici realizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).</p> <p />

Din totalul apelurilor, cele mai multe au fost redirecţionate către Ambulanţă, mai exact 73%.

Statisticile mai arată că, la nivel naţional, la numărul unic de urgenţă 112 au fost primite şi tratate peste 4,7 milioane apeluri. Dintre acestea, aproape 26% au fost reale şi 74% au fost false. Cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă, mai precis 64,7%.


Documentul realizat de STS mai arată că, din punct de vedere al apelurilor false, judeţele Covasna, Harghita şi Bacău ocupă primele locuri. „Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre pay”, au declarat reprezentanţii STS. Ca urmare a constatărilor făcute de autorităţile statului, 904 persoane au fost sancţionate pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în judeţele Gorj, Dâmboviţa, Bucureşti şi Suceava. Statistica STS mai relevă că 69 de persoane au solicitat STS date cu privire la convorbirile efectuate prin sistemul 112, potrivit legii. Alte 210 de astfel de solicitări au venit din partea unor autorităţi ale statului, cum ar fi poliţie, pompieri, ambulanţă, jandarmerie, tribunale, parchete.       G.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter