Actualitate

18.000 de vizitatori la Târgul de carte Gaudeamus

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/18_ziua/targul de carte gaudeamus rp 35.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Ieri s-a încheiat cea de a XII-a ediţie a Târgului de carte Gaudeamus Cluj, desfăşurat în perioada 13-17 aprilie într-un pavilion expoziţional amplasat în Piaţa Unirii.</p> <p />

În cele cinci zile, Gaudeamus Cluj a adunat un număr impresionant de scriitori, critici literari, eseişti şi universitari transilvăneni care şi-au lansat şi prezentat ultimele apariţii editoriale sau au luat parte la evenimentele Târgului. Numărul vizitatorilor care au trecut pragul târgului a fost de circa 18.000, depăşind astfel recordul de participare înregistrat la ediţia din 2010. Programul de manifestări a cuprins peste 30 de evenimente, lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu scriitori şi oameni de cultură, sesiuni de autografe etc.

Ieri, în ultima zi a manifestării, a avut loc şi decernarea Trofeelor Târgului de carte Gaudeamus Cluj 2011, acordate pe baza votului publicului. Astfel, Trofeul Gaudeamus a fost acordat Editurii Humanitas, iar pe locurile II şi III s-au clasat Editura Eikon, respectiv Editura RAO. Cea mai râvnită carte a Târgului a fost desemnată „Dragostea şi vântul. Glose la Memoriile lui Valeriu Anania”, de Aurel Sasu. Totodată, clujenii au donat prin proiectul „Cărţile se întorc acasă” 3.200 de volume care vor ajunge la bibliotecile publice rurale din comunele clujene Apahida şi Ţaga, dar şi în comuna Nadeş din judeţul Mureş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter