Actualitate

Libia: Violenţele de la Misrata au provocat cel puţin 1.000 de morţi şi 3.000 de răniţi

<p />Violenţele declanşate la Misrata la sfârşitul lunii februarie s-au soldat cu cel puţin 1.000 de morţi şi 3.000 de răniţi, au indicat luni surse medicale din oraşul libian controlat de insurecţia împotriva liderului Muammar Gaddafi, informează agenţiile de presă internaţionale.


În jur de 80% sunt civili, le-a declarat ziariştilor administratorul principalului spitalul din localitate, Khaled Abu Falgha.

Doar în cursul zilei de duminică şi-au pierdut viaţa 17 persoane, 71 fiind rănite, în marele oraş-port, situat la 200 de kilometri est de Tripoli.

Rănile cele mai grave au fost provocate de gloanţe cu fragmentaţie, o armă interzisă utilizată recent de forţe loiale colonelului Gaddafi, afirmă mişcarea rebelă şi organizaţia Human Rights Watch, notează AFP.

Campania aeriană a NATO vizând apărarea vieţii civililor libieni, care a fost aprobată de ONU, nu a reuşit să pună capăt bombardamentelor loialiste, dar a blocat înfrângerea insurecţiei anti-Gaddafi, declanşată la 15 februarie, estimează majoritatea comentatorilor politici şi militari.

La Paris, ministrul apărării Gerard Longuet a insistat că misiunea NATO în Libia este îngreunată, deoarece nu dispune de informaţii suficiente de pe teren, citează AP.

Ultimele Stiri
abonare newsletter