Actualitate

Ministrul Muncii Ioan Botiş a demisionat

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/19_ziua/botis-mod2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a demisionat din funcţie, în această dimineaţă.</p> <p>Demisia lui Botis a venit după o nouă discuţie cu  Emil Boc în care premierul i-a sugerat renunţarea la funcţie în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect European, relatează Mediafax.</p>

 

"Am făcut ceea ce am declarat de ieri şi anume faptul că demisia era inevitabilă. Am prezentat premierului demisia, dar nu am avut nicio discuţie privind posibilul succesor", a declarat, pentru Mediafax, Botiş.


Surse oficiale au declarat, totodată, că premierul Emil Boc l-a convocat la Guvern, miercuri dimineaţă, pe Ioan Botiş, pentru a relua discuţia privind cazul ONG-ului unde soţia ministrului Muncii a fost angajată consilier şi pentru a analiza oportunitatea demisiei acestuia din funcţie.

Ioan Botiş este verificat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care urmează să stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese, având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul “Şansa la demnitate”, finanţat de UE şi Guvern.


Ioan Botiş a spus ieri că “în mod clar” dacă ANI constată un conflict de interese în cazul său, va demisiona “în următorul moment”. Ministrul a susţinut însă că finanţarea în acest proiect care a primit finanţare la sfârşitul lunii octombrie 2010, a urmat calea legală, neexistând o influenţă directă din partea sa. “Nu am atribuţii directe în acest sens, un conflict de interese din punct de vedere juridic nu există pentru că nu am calitatea de membru”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter