Economie

FMI vine la Bucureşti pentru a cincea evaluare

<p>O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI), ultima condusă de Jeffrey Franks, se va afla la Bucureşti în perioada 24 aprilie - 7 mai pentru cea de-a cincea evaluare a acordului stand-by de tip preventiv, a anunţat joi, într-un comunicat, reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek.</p>

Delegaţia FMI va fi însoţită de echipe din partea Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale se vor întâlni cu autorităţile, cu reprezentanţii partidelor politice, ai sindicatelor, ai asociaţiilor patronale, băncilor şi societăţii civile, se arată în comunicat.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat vineri, 6 aprilie, că Guvernul va rediscuta cu FMI lista companiilor de stat care vor fi privatizate şi listate la bursă, iar ordinea în care aceste societăţi vor fi vândute va depinde de propunerile intermediarilor selectaţi.

Acordul cu FMI prevede vânzarea integrală până la finele lunii aprilie a companiilor Oltchim şi Cupru Min.

De ademenea, Guvernul s-a angajat să facă oferte publice secundare, până la aceeaşi dată, pentru Transelectrica (15% din acţiuni) şi Transgaz (15% din acţiuni).

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter