Economie

Măsuri de simplificare a procesului de acordare a fondurilor europene

<p />Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat joi că va veni în Guvern cu o serie de propuneri concrete de simplificare a procesului de acordare a fondurilor europene pentru politica de coeziune.

„Ne propunem ca în foarte scurt timp - dacă nu săptămâna viitoare, în două săptămâni - să punem pentru prima dată pe masa Guvernului o propunere de simplificare în ceea ce priveşte procedurile pentru fondurile care sunt utilizate pentru politica de coeziune”, a afirmat Leonard Orban.

El a precizat că propunerile nu se vor regăsi deocamdată într-o hotărâre de guvern, ci într-un memorandum.

„Va fi un memorandum cu nişte măsuri care vor fi introduse în foarte scurt timp astfel încât să contribuie în principal la sprijinirea beneficiarilor. De foarte multe ori beneficiarii s-au plâns că trebuie, de exemplu, când prezintă facturi sau cereri de rambursare, să prezinte mult prea multe documente. Vrem să simplificăm acest proces, vrem ca inclusiv verificările să se concentreze asupra sumelor importante, nu a sumelor foarte mici. Sunt chestiuni care vor ajuta atât beneficiarii, cât şi structurile care gestionează fondurile comunitare”, a explicat ministrul Afacerilor Europene.

De asemenea, Leonard Orban a afirmat că prin noile măsuri se urmăreşte ca fiecare autoritate de management să realizeze o listă exhaustivă cu documentele pe care beneficiarii trebuie să le prezinte în momentul în care înaintează cererile de rambursare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter