Politică

Congresul PCM de la Târgu Secuiesc, anulat din cauza arestării preventive a primarului oraşului

<p />Congresul Partidului Civic Maghiar (PCM) programat a avea loc, luni, la Târgu Secuiesc, a fost anulat din cauza arestării preventive a primarului oraşului, Rácz Károly, a anunţat, duminică, într-un comunicat de presă, Biroul de Presă al formaţiunii.

'Datorită faptului, că la Târgu Secuiesc, locul de desfăşurare al congresului Partidului Civic Maghiar de luni, 14 martie a.c., s-a ivit o problemă de ultimul moment, şi anume arestarea preventivă a primarului Rácz Károly, congresul Partidului Civic Maghiar nu va mai avea loc. Prezumţia de nevinovăţie este un drept fundamental, Partidul Civic Maghiar are încredere în nevinovăţia primarului Rácz Károly, aşa cum are încredere şi în obiectivitatea justiţiei', se arată în comunicatul PCM.

Potrivit documentului, liderii PCM susţin că au rezerve în ceea ce priveşte demararea acţiunii parchetului 'tocmai în momentul în care primarul Rácz Károly avea să fie gazda a două evenimente importante din viaţa partidului nostru', Congresul PCM şi organizarea manifestării din 15 martie, la care urma să participe şi preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover.

'Totodată ne exprimăm suspiciunea faţă de reclamant, întreprinzătorul în cauză fiind cunoscut ca un apropiat al cercurilor UDMR-ului. În semn de solidaritate şi compasiune faţă de primarul din Târgu Secuiesc, Partidul Civic Maghiar a decis să renunţe la organizarea congresului de luni, 14 martie, în lipsa gazdei acestui eveniment', mai precizează Biroul de presă al Partidului Civic Maghiar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter