Politică

Municipalitatea clujeană va investi, în trei ani, 400 de milioane de lei în infrastructura stradală

<div id="news_2049180" style="display: block;" />Primăria Cluj-Napoca va investi, până în anul 2013, aproximativ 400 de milioane de lei în modernizarea străzilor din municipiu.

Primarul Sorin Apostu a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă că o parte din străzile incluse în acest nou program de reabilitare nu au mai fost modernizate de 50 de ani.

'Am lansat două noi programe de reabilitare a străzilor. Este vorba despre de 420 de drumuri şi alei între blocuri. Foarte multe dintre acestea nu au mai fost modernizate din anul 1965, de când au fost construite', a spus Apostu.

O dată cu demararea lucrărilor la trama stradală vor fi efectuate şi reparaţiile sau intervenţiile necesare la reţelele de apă şi canalizare, la cele de gaz sau la sistemul de iluminat. De asemenea, vor fi trasate noi parcări şi vor fi create noi locuri de joacă sau spaţii cu aparatură fitness, acolo unde este posibil.

Străzile incluse în cele două programe nu vor fi doar din zona centrală, ci şi din cartiere.

Acesta este al doilea mare proiect de investiţii în infrastructura stradală din Cluj-Napoca, după finalizarea, anul trecut a unuia care a durat patru ani şi în cadrul căruia s-au modernizat 288 de străzi, care a costat 375 de milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter