Politică

Primăria asfaltează alte sute de străzi

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/17_ziua/muncitori.jpg" border="0" alt="muncitori strazi" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Programele „120 de străzi” şi „300 de străzi şi alei între blocuri” vor debuta anul acesta, lucrările fiind executate de consorţiul Diferit-Kiat.</p>

Primăria clujeană a demarat două noi programe de modernizare şi reparaţii străzi, după ce vechile programe, „288 de străzi” şi „100 de străzi” s-au încheiat. Astfel, pentru perioada 2011-2013, Primăria Cluj-Napoca a lansat programele „120 de străzi” şi „300 de străzi şi alei între blocuri”.

Primarul Sorin Apostu a explicat ieri că prin programul „288 de străzi” a fost reabilitată o suprafaţă de 1.038.891 mp, lungimea străzilor realizate fiind de aproximativ 100.000 de metri liniari. În ceea ce priveşte valoarea lucrărilor realizate, aceasta este de 279,6 milioane de lei. Prin cel de-al doilea program, „100 de străzi”, a fost reabilitată o suprafaţă de 454.760 mp, lungimea străzilor fiind de aproximativ 38.000 metri liniari, iar valoarea contractului a fost de aproape 95,8 milioane de lei.


 

Intrările şi ieşirile din oraş sunt pe listă



„Pentru perioada 2011-2013, lansăm două noi programe pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor. Listele cu străzile ce vor fi reabilitate prin cele două noi programe au fost întocmite deja şi vor putea fi consultate pe site-ul Primăriei. Ne propunem să intrăm acum în câteva zone mari care au rămas în afara celor două programe care s-au încheiat. Mă refer aici la intrările şi ieşirile din oraş, adică la străzi precum Calea Turzii, Oaşului, Borhanciului sau Dezmirului. De asemenea, vor mai fi incluse străzi precum Mihai Românul, Romul Ladea, Măceşului, care au avut o dezvoltare urbanistică în ultimii ani. Sunt şi zone centrale incluse, un exemplu fiind Piaţa Muzeului”, a explicat edilul Sorin Apostu.

Programul de 120 de străzi va avea drept ţintă o suprafaţă de peste 500.000 mp şi o lungime de peste 48.000 metri liniari, în timp ce prin programul 300 de străzi şi alei se are în vedere o suprafaţă de 480.000 mp şi o lungime de 67.000 metri liniari.


 

Noi parcări între blocuri



„Prin programul de 300 de străzi şi alei între blocuri vrem să atingem trei mari obiective. Primul ar fi asfaltarea aleilor şi trotuarelor dintre blocuri construite odată cu vechile cartiere ale oraşului şi care nu au fost modernizate niciodată. În plus, urmărim crearea de noi locuri de parcare, amenajarea de noi locuri de joacă şi montarea de aparate pentru fitness în aer liber, precum şi iluminarea aleilor. Când vom intra într-un cartier cu lucrări vom spune că am finalizat lucrările doar atunci când vom îndeplini cele trei mari trei obiective”, a mai precizat Apostu.

Primăria a început deja în această săptămână lucrările pe aleile din zonele Plopilor vechi (unde există în jur de 28 de alei pe listă), Arieşului, Brâncuşi - Alverna. Lucrările în cadrul ambelor programe demarate sunt executate de consorţiul Diferit-Kiat, care a câştigat anul trecut licitaţia pentru străzile din oraş. Bugetul alocat anul acesta pentru lucrări la străzi este în jur de 130 de milioane de lei. Pe lângă cele două programe anunţate de primar, anul acesta se va mai lucra la reparaţii şi modernizări de trotuare (aproximativ 30 de obiective) şi la întreţinerea cu lucrări specifice a străzilor nemodernizate (aproximativ 20 obiective, în funcţie de necesităţi). De asemenea, se vor executa lucrări de plombări gropi în locurile identificate în urma reviziilor executate, precum şi în zonele sesizate de cetăţeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter