Politică

Gunoierele Rosal, la “expoziţie”

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/17_ziua/laszlo-attila.jpg" border="0" alt="laszlo attila" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Şeful Rosal a cedat presiunilor şi a acceptat să-şi prezinte utilajele, la o săptămână după ce Brantner-Vereş a făcut acelaşi lucru.</p>

După ce, săptămâna trecută, firma de salubritate Brantner-Vereş şi-a prezentat utilajele pentru ridicarea deşeurilor, pentru a dovedi că are dotări suficiente, ieri a venit rândul Rosal să-şi arate autospecialele.

Astfel, cele 20 de gunoiere ale Rosal Grup au fost aliniate ieri dimineaţă la depozitul firmei de pe Calea Turzii.


Vă reamintim că directorul Rosal, Sergiu Hossu, a refuzat săptămâna trecută să răspundă provocării şeful Brantner, Eugen Vereş, de a-şi prezenta utilajele. Totuşi, la presiunea consilierului local PSD Gheorghe Vuşcan, membru în comisia de verificare şi supraveghere a activităţii celor două firme care ridică gunoiul în Cluj-Napoca, directorul Rosal a acceptat să arate că are dotările necesare. Vuşcan a declarat că probleme în ceea ce priveşte salubrizarea menajeră a constatat în cazul ambelor firme, atât Rosal Grup, care ridică gunoiul în sectorul I al oraşului, cât şi Brantner-Vereş, care se ocupă de sectorul II. “I-am înaintat raportul primarului Sorin Apostu. El trebuie să decidă”, a spus consilierul local.

 


Laszlo vrea gunoierele pe străzi, nu la prezentare


La prezentarea Rosal de ieri dimineaţă a fost invitat şi viceprimarul Laszlo Attila.


“Ieri seară am aflat cu stupoare de la domnul consilier Vuşcan că vom avea iarăşi o expoziţie de gunoiere în oraş. Nu cred însă că expoziţiile vor rezolva problemele. Eu vreau să văd rezultate pe străzi, să se colecteze gunoiul de pe sectoarele alocate fiecărei firme. Cred că, dacă vrem să facem controale, există metode mult mai sofisticate să-i verificăm decât să venim să ne uităm la maşini”, a atras atenţia Laszlo Attila (foto).

Directorul Rosal, Sergiu Hossu, a explicat că a fost în cele din urmă de acord să-şi prezinte utilajele pentru a demonstra că are suficiente dotări pentru a îndeplini condiţiile contractului semnat cu Primăria.


Sătul de scandalul gunoaielor, săptămâna trecută primarul Sorin Apostu ameninţa cu rezilierea contractelor în cazul în care nu se vor rezolva problemele. Acum, primarul susţine însă că situaţia s-a îmbunătăţit uşor.

 


Se pregătesc noi puncte gospodăreşti


“Până la sfârşitul lunii doresc să văd deja puncte gospodăreşti noi, modernizate. Aceste puncte gospodăreşti trebuie să aibă deja pubelele din cele două tipuri de colectare, reciclabil, nereciclabil sau fracţie umedă şi uscată. Cred că suntem pe un drum bun, dar nu suntem nici măcar la jumătate. Am avut şedinţe cu firmele de salubritate aproape la sfârşitul fiecărei zile şi le-am explicat că ţinta este colectarea corespunzătoare a deşeurilor menajere. Până în data de 25 a acestei luni fiecare maşină de gunoi trebuie să aibă GPS ca să nu mai facem prezentări de maşini, le aducem pe toate din ţară şi apoi pleacă. Pe noi prezentările nu ne interesează”, a declarat ieri primarul Sorin Apostu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter