Politică

Brandul de Turda o ia în faţa celui de Cluj

<p><img src="documente/stories/03_martie/28_ziua/tudor stefanie.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Sala mare a Teatrului Municipal din Turda va găzdui mâine, de la ora 18, o suită de manifestări prilejuite de prezentarea oficială a brandul turistic al Turzii.</p> <p> </p> <p />

Reprezentanţii municipalităţii susţin că acesta este primul brand turistic creat în judeţul Cluj şi este una dintre cele mai complexe platforme de brand de localitate din ţară. Seara se va încheia cu un concert al trupei Direcţia 5.

Astfel, Turda va fi printre puţinele localităţi din ţară care vor avea un brand. Primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, consideră că acest lucru este necesar, atâta timp cât “imaginea” unui oraş, percepută din exteriorul localităţii, poate aduce beneficii, mai ales în ceea ce înseamnă dezvoltare turistică, dar şi în perspectiva unor investiţii economice. Ştefănie a explicat că un brand este esenţial pentru dezvoltarea turismului şi atragerea fondurilor legate de acesta, iar la Turda nucleul central al imaginii promovate îl va reprezenta Salina Turda.


Şi Cluj-Napoca se află în căutarea unui brand al oraşului, mai multe dezbateri în acest sens fiind organizate pe parcursul anilor trecuţi. La finalul anului trecut, primarul Sorin Apostu preciza că brandul oraşului se va axa pe ideea de centru universitar şi cultural. Concluziile dezbaterilor se află acum în faza de prelucrare, un brand concret urmând să fie elaborat în perioada următoare. De asemenea, municipalitatea se concentrează acum şi pe promovarea ideii de Cluj – Capitală Culturală Europeană în 2020.

Ultimele Stiri
abonare newsletter