Politică

Cine reabilitează linia de tramvai?

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/27_ziua/05-tramvai-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lucrările de modernizare a liniei de tramvai din Cluj-Napoca au fost adjudecate. Vezi ce presupun.

Comisia de licitaţie a Primăriei a atribuit contractul pentru modernizarea liniei de tramvai pe tronsoanele Mănăştur – Piaţa Gării şi Piaţa Gării – Bulevardul Muncii.

 


Lucrările vor fi realizate de consorţiul Swietelsky Baugesellschaft GmbH -Astalrom – Euroconstruct – Transferoviar Grup, care a avut o ofertă financiară de puţin peste 104 milioane de lei.

Vă reamintim că la această licitaţie s-au depus şapte oferte din partea: Alpine SA, Balzola Construcţii SRL, ISAF – Societate de Semnalizări şi Automatizări Feroviare SA, Mari-Vila Com SRL, Martin Rose România, Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti SA şi Swietelsky Baugesellschaft GmbH -Astalrom – Euroconstruct - Transferoviar Grup. Dintre acestea, s-au calificat doar două, respectiv cea a ISAF - Societate de Semnalizări şi Automatizări Feroviare SA, în valoare de 111,1 milioane de lei, şi cea a asocierii declarate în final câştigătoare.


 

Lucrările vor începe concomitent


 

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, contratul se va semna după expirarea termenului de 10 zile pentru eventuale contestaţii, urmând ca lucrările să fie demarate concomitent pe cele două sectoare ale obiectivului de investiţii, în cel mai scurt timp. Vă reamintim că finanţarea acestui proiect major de investiţii în infrastructură se realizează din fonduri europene nerambursabile, accesate de Primăria clujeană prin Programul Operaţional Regional, axa 1.1, destinată polilor de creştere.


 

3.600 mp de spaţiu verde


 

Proiectul de modernizare a liniei de tramvai pe tronsonul Mănăştur-Piaţa Gării vizează modernizarea a 11,49 km cale simplă de tramvai, refacerea a 630 mp suprafaţă carosabilă şi refacerea a 10.732 mp de strat de uzură, construirea a 12 peroane refugiu şi amenajarea a 3.200 mp spaţiu verde.

Modernizarea liniei de tramvai pe tronsonul Piaţa Gării – Bulevardul Muncii va consta în refacerea a 14,18 km de cale simplă pentru tramvai, refacerea a 1.420 mp de suprafaţă carosabilă, 370 mp de sistem rutier integral refăcut, 15.547 mp de strat de uzură refăcut, 7.774 ml de drenuri, 402 mp de spaţiu verde amenajat şi construirea a trei rampe de acces.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter