Politică

T. Băsescu: Ar fi un mare rateu dacă PDL n-ar accepta un compromis sacrificând reorganizarea

<p />Ar fi un mare rateu dacă PDL nu ar accepta un compromis sacrificând reorganizarea şi „subţierea” aparatului de stat, a declarat, azi, la postul public de Radio, preşedintele Traian Băsescu.


„Noi trebuie să avem ca proiecţie diminuarea statului pentru că statul e încurcă-lume”, a precizat preşedintele.

Şeful statului a pledat, totodată, pentru necesitatea unei legi care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a ţării şi care să conducă la „aerisirea României de toată birocraţia şi corupţia judeţeană”.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că trebuie găsite formule pentru ca legea de reorganizare a ţării să întrunească majoritatea în Parlament.

„Este o lege care trebuie să treacă prin Parlament, care are nevoie de jumătate plus unu din parlamentari. Ori, în alianţă există UDMR. Trebuie să vedem, am avut discuţii multe cu dânşii, au şi propuneri aberante, au şi propuneri care pot fi discutate”, a precizat Traian Băsescu.

Potrivit preşedintelui, euroregiunile se vor numi tot judeţe, care vor avea un Consiliu al cărui preşedinte va fi ales prin votul cetăţenilor dintr-un singur tur de scrutin.

Întrebat despre o posibilă ieşire a UDMR de la guvernare, Traian Băsescu a precizat că, din punctul său de vedere, România nu are nevoie de instabilitate politică, acesta fiind şi obiectivul său, de a evita o asemenea eventualitate. Potrivit Agerpres.

abonare newsletter