Politică

Locuinţe sociale noi în Gheorgheni

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/23_ziua/06 cladire bloc str albac 21 rp 06.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Imobilul dărăpănat de pe strada Albac nr 21 va fi transformat în bloc de locuinţe sociale.

 

Primăria Cluj-Napoca va lansa în curând o licitaţie pentru realizarea de noi locuinţe sociale într-un imobil de pe strada Albac nr. 21 prin reconversie funcţională.


Valoarea proiectului este de 1,6 milioane de lei, finanţarea provenind din bani europeni. “Acest bloc a fost dat în concesiune către SC Napoca, care nu a făcut nimic. L-am luat înapoi şi am pregătit un proiect pe fonduri europene. Aici erau înainte 38 de locuinţe sociale fără toalete, iar noi vom face 24 de locuinţe sociale din fonduri europene cu baie şi bucătărie individuale. Contractul am putea să-l semnăm în cursul acestei luni, urmând ca apoi să lansăm licitaţia. Dacă nu vor fi contestaţii, vor începe imediat lucrările”, a anunţat ieri primarul Sorin Apostu. El a mai menţionat că repartiţia viitoarelor locuinţe sociale de pe Albac se va face prin depunerea de dosare noi şi prin actualizarea celor existente. “În trei sau cinci luni de zile se poate schimba situaţia cuiva din punct de vedere social”, a motivat primarul. Principalele categorii de lucrări ce se vor executa la acest imobil sunt: lucrări de consolidare în tronsonul de nord, lucrări de izolaţii la acoperişul existent, realizarea unei scări exterioare pentru accesul la etajele superioare. De asemenea, se va realiza recompartimentarea actualei funcţionalităţi. La parter se vor amenaja opt apartamente, iar la etajele superioare se vor amenaja câte patru apartamente. La parterul blocului va fi pusă în funcţiune o centrală termică pentru asigurarea încălzirii întregului imobil. Proiectul european a fost depus spre finanţare de către Primăria clujeană în septembrie anul trecut, iar acesta a trecut de toate etapele de evaluare, fiind actualmente în faza de precontractare. Valoarea totală a proiectului este de 2 milioane de lei, dintre care 1,6 milioane de lei reprezintă suma nerambursabilă. Perioada de implementare a proiectului este estimată la 16 luni de la semnarea contractului de finanţare.

abonare newsletter