Politică

Parking-ul de pe Fabricii intră „în prelungiri”

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/23_ziua/07-sorin apostu santier parking aleea detunata4456546.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Termenul de finalizare a construcţiei a fost modificat cu acordul Primăriei.

Primarul Sorin Apostu a vizitat ieri şantierului parkingului din Gheorgheni, situat pe aleea Băişoara şi a vorbit şi despre întârzierile din cazul parkingului din Mărăşti, situat în zona străzilor Fabricii – Fabricii de Zahăr.

Trei noi parkinguri se află în execuţie la ora actuală în Cluj-Napoca, în cartierele Mănăştur, Mărăşti şi Gheorgheni.


Potrivit graficului de lucrări, toate cele trei construcţii urmează să fie finalizate până la sfârşitul acestui an.

Cartonaş galben
pentru Concefa


„La ora actuală, avem trei parkinguri în construcţie în Cluj-Napoca. Parkingul de pe strada Băişoara va avea 354 de locuri, trei etaje şi o terasă. Parkingul este construit în locul celor 54 de garaje care erau altădată aici. În opinia mea, parkingul va rezolva tot ce înseamnă această zonă de alei pentru a se evita parcările pe spaţiile verzi şi pe strada principală. În ceea ce priveşte celălalt parking, de pe strada Fabricii, astăzi (ieri – n.r.) constructorii (Concefa Sibiu – n.r.) au primit cartonaşul galben din partea mea. Deşi lucrările au fost demarate cu zece luni înaintea parkingului de pe Băişoara, execuţia a ajuns doar la 45%. La parkingul Băişoara stadiul lucrărilor este de circa 60%. Am chemat firma constructoare la mine şi am impus printr-un act adiţional ca termen de finalizare sfârşitul lunii noiembrie a acestui an. În caz contrar, dacă nu se va respecta graficul de lucrări, calificativul va fi unul negativ pentru orice participare la viitoarele licitaţii din Cluj-Napoca şi la orice licitaţie pe fonduri publice din ţară”, a spus primarul Clujului.

Parkingurile,
gata în noiembrie


Lucrările la parkingul Băişoara sunt executate de către asocierea Construdava – Stoneco, care a câştigat licitaţia cu o valoare de aproape 4,7 milioane de lei fără TVA, cu circa 80% mai puţin faţă de valoarea estimată în caietul de sarcini.

Parkingul va fi finalizat în luna noiembrie a acestui an, cu trei luni mai repede faţă de termenul prevăzut în contract.


În cazul parkingului Fabricii, prelungirea termenului de finalizare a fost acceptată din cauza unor lucrări de drenare, pentru evacuarea apei din pânza freatică şi lucrări de sprijinire a săpăturilor, care nu au fost anticipate în calendarul de lucrări. Începând din această săptămână însă ritmul lucrărilor trebuie să crească, în caz contrar fiind posibilă chiar rezilierea contractului. Capacitatea parkingului este de 310 locuri, iar construcţia are un regim de înălţime de format din D+P+3E+terasă. Valoarea lucrărilor la acest parking executat de Concefa SA se ridică la 7,2 milioane de lei fără TVA.

La cel de-al treilea parking de cartier – cel relocat de pe strada Aurel Vlaicu pe strada Mehedinţi după ce n-a fost dorit de locuitorii din Mărăşti – au început deja lucrările de deviere a conductelor. Parkingul va fi construit de firma Napoca Construct, câştigătoarea licitaţiei organizate în 2009 pentru realizarea parkingului de pe strada Aurel Vlaicu cu valoarea de 2,4 milioane de lei. Regimul de înălţime al construcţiei va fi de demisol parter şi terasă, iar capacitatea parkingului va fi de 120 locuri. Termenul de finalizare a acestui parking este de trei luni de la începerea lucrărilor.


800 de noi
locuri de parcare

Alături de parkingul deja funcţional din cartierul Mănăştur, din zona Minerva, care oferă 440 de locuri de parcare, noile investiţii vor aduce un plus de 784 de locuri de parcare.

Practic, la finalul acestui an, 1.224 de clujeni vor avea un loc pentru autovehicolele lor într-unul dintre parkingurile de cartier ale oraşului.

abonare newsletter