Politică

Ministrul Muncii: anul acesta nu este momentul să fie reduse contribuţiile sociale

<p />Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sebastian Lăzăroiu, a declarat că anul acesta nu ar trebui reduse contribuţiile sociale, cu toate că a crescut numărul contractelor noi de muncă.

“Trebuie să fim prudenţi. Chiar dacă vor creşte contribuţiile din cele 500.000 de noi contracte de muncă, cred că nu trebuie să umblăm la contribuţii anul acesta”, a a afirmat Lăzăroiu, citat de Agerpres. Ministrul Muncii a mai spus că noul Cod al Muncii a reuşit să rezolve în mare măsură problema muncii la negru care se găseşte în mediul urban, până la sfârşitul acestei săptămâni urmând să fie înregistrate 500.000 de noi contracte de muncă. De asemenea, Sebastian Lăzăroiu a precizat că România poate ajunge la o rată de ocupare a forţei de muncă de 70% până în 2020, de la 63% în prezent, nu prin eradicarea şomajului, ci prin utilizarea şi angajarea forţei de muncă din mediul rural.

În urmă cu două zile, preşedintele Traian Băsescu a declarat că va cere, în discursul din Parlament, ca în Constituţie să fie inserată o prevedere potrivit căreia “primul furnizor de prosperitate pentru orice cetăţean este munca”. De asemenea, şeful statului a anunţat că nu va renunţa la propunerea de eliminare din Constituţie a prevederii prin care averea se prezumă a fi dobândită licit, invocând o decizie “obligatorie pentru statele membre UE” a Consiliului JAI, pe care însă România nu a implementat-o.


 

abonare newsletter