Politică

Aquapark-ul scos din nou la licitaţie

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/27_ziua/06 aqua park 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primăria vrea ca viitorul complex să deservească în jur de 500.000 de locuitori.

Primăria Cluj-Napoca va încerca, pentru a doua oară, să concesioneze realizarea viitorului aquapark al oraşului după ce, la prima încercare, nu a fost înregistrată nici o ofertă.

Contractul de concesiune lucrări publice pentru realizarea şi exploatarea unui complex de tip aquapark pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, pe amplasamentul actualului ştrand „Sun”, va fi licitat în data de 8 septembrie. Valoarea investiţiei se ridică la circa 10 milioane de euro. Primăria a ales procedura dialogului competitiv, care cuprinde mai multe etape. Astfel, la preselecţie poate participa orice operator economic care şi-a depus oferta. Candidaţii declaraţi calificaţi în urma primei etape vor fi invitaţi să participe la mai multe etape de dialog, iar în final vor fi transmise invitaţii de depunere a ofertelor tehnice şi financiare finale.


Bazin acoperit şi spaţii de cazare

Potrivit documentaţiei de atribuire a contractului, viitorul aquapark va cuprinde: o construcţie pentru adăpostirea ştrandului acoperit, un bazin de înot, spaţii de cazare, spaţii de alimentaţie publică, spaţii comerciale, amenajări exterioare – plajă, loc de joacă, spaţii verzi plantate şi parcări auto.


„Obiectivul de atins trebuie dimensionat astfel încât să deservească întregul oraş şi localităţile învecinate, respectiv o populaţie de circa 500.000 de locuitori. Oportunitatea investiţiei decurge din caracterul de zonă de agrement al amplasamentului, având în vedere obiectivele existente pe amplasament şi din dorinţa şi posibilitatea beneficiarului de a accentua acest caracter, realizând lucrări de construire şi modernizare”, se mai explică în documentaţie.

Ofertele vor fi evaluate în funcţie de mai multe criterii, care întrunesc un total de 100 de puncte. Astfel, redevenţa anuală se va puncta cu 50 de puncte, durata concesiunii va avea un maxim de 10 puncte, pentru utilizarea în funcţionarea complexului a surselor de energie regenerabilă se va primi 10 puncte, iar nivelul investiţiei va avea un total de 30 de puncte. Concesiunea se va realiza pe o perioadă de 49 de ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter