Politică

1 mil. lei de la stat pentru modernizarea centralelor din Cluj-Napoca

<p><img src="documente/stories/07_iulie/29_ziua/centrala termica rat ccne plevnei tevi instalatii rp 12.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; float: left;" />Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a alocat 1 milion de lei judeţului Cluj pentru modernizarea şi automatizarea centralelor termice din Cluj-Napoca.</p>

Banii au fost alocaţi de către MAI prin Programul „Termoficare 2006-2015 Căldură şi Confort”, iar obiectivul vizat la nivelul municipiului Cluj-Napoca este înlocuirea cazanelor în centralele termice 2, 6, 10, 11, 12 şi 15 din Mănăştur, 3 din Grigorescu, 11 din Gheorgheni, cea din Abator, şi centrala termică 7 din Zorilor.

 


Banii vor fi transferaţi către bugetul autorităţilor locale, de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi au la bază atât solicitările de finanţare, cât şi proiectele depuse şi nivelul contribuţiei proprii a autorităţii administraţiei publice beneficiare.

Judeţul Cluj beneficiază de o alocare totală de 3,12 milioane de lei.


„Cred că cei mai câştigaţi vor fi clujenii care vor beneficia de un sistem tot mai modern de alimentare centralizată cu energie termică. Alocarea sumei de cofinanţare de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, de la bugetul de stat, va veni în sprijinul eforturilor constante ale Primăriei Cluj-Napoca de eficientizare a serviciilor furnizate populaţiei şi va asigura menţinerea unor costuri corecte ce vor trebui suportate de cetăţenii municipiului”, este de părere prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian.

“Odată în plus se dovedeşte faptul că datorită investiţilor realizate în ultimii ani din fonduri locale şi guvernamentale la sistemul de termoficare, împreună cu faptul că suntem buni platnici, putem negocia din timp preţul gazului astfel încât să putem garanta un preţ scăzut al gcaloriei pentru populaţie.” a afirmat la rândul său primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.


Regia Autonomă de Termoficare Cluj-Napoca a programat lucrări pentru anul 2011, în cadrul programului „Termoficare 2006-2015 căldură şi confort”, în valoare totală de 2,5 milioane de lei. Astfel, la suma cofinanţată de la bugetul de stat prin Ministerul Administraţiei şi Internelor, aportul financiar de la bugetul Primăriei municipiului Cluj-Napoca va fi de 1,5 milioane lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter