Politică

Parcări pentru biciclete în Piaţa Unirii

<p /><img src="documente/stories/08_august/03_ziua/05-stand biciclete velo parcare piata unirii rp 03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujenii care folosesc bicicleta ca mijloc de transport au la dispoziţie zece parcări pentru acestea în centrul oraşului.

“Cei de le la Asociaţia Green Revolution şi Raiffeisen Bank, care au implementat programele «I love velo» şi «StudentObike» au primit aprobare de la Primăria Cluj-Napoca pentru a monta în Piaţa Unirii două rasteluri pentru biciclete, a câte cinci locuri fiecare. Acestea vor rămâne acolo timp de două luni”, au explicat pentru monitorul angajaţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei cujene.

Vă reamintim că succesul programelor implementate până acum în Cluj-Napoca în ceea ce priveşte bike-sharing-ul, “I love velo” şi “StudentObike”, l-au convins pe primarul Sorin Apostu că folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de transport va deveni tot mai populară în rândul clujenilor. Astfel, Primăria derulează un proiect european prin care vor fi amenajate 50 de staţii self-service pentru biciclete. De asemenea, municipalitatea va cumpăra şi 540 de biciclete prin proiect.


Aproximativ 18.500 de clujeni au folosit ca mijloc de transport bicicleta din data de 30 martie anul acesta, de când au fost reluate cele două proiecte derulate în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution. În cadrul proiectului “StudentObike” (care s-a încheiat în 30 iunie şi va reîncepe în septembrie) au fost înregistraţi 3.600 de utilizatori studenţi, în timp ce alţi 14.500 de clujeni au utilizat bicicletele de la “I love velo”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter