Politică

Analiştii prezic “dezertări” din PNL

<p />Sociologul Ioan Hosu crede că în iarnă vom asista la “mişcări şi mutări” dinspre PNL înspre alte partide sau chiar la construcţii politice “tampon” pragmatice, “de gen UNPR”.

În opinia sociologului clujean, asistăm la tot felul de scenarii şi declaraţii din partea politicienilor şi a analiştilor politici care au drept scop testarea opiniei publice. “Discuţii şi negocieri vor exista din toamnă, dar mişcări şi mutări efective, cel puţin în PNL vom vedea numai din iarnă încolo”, a explicat Hosu pentru monitorul.

Potrivit sociologului clujean, atât USL, cât şi PDL trebuie să se asigure că, la alegeri vor obţine 51%, iar pentru acest lucru se va negocia intens.


“PDL, de exemplu, va putea face această majoritate cu facţiuni din PNL. Nu cred că vor fi regrupări până la toamnă. Apoi, liberalii care vor pleca nu vor merge direct către PDL, ci vom vedea şi construcţii gen UNPR, construcţii tampon, extrem de pragmatice. Dacă e să ne referim la scenariile legate de Patriciu, cred că pragmatismul lui Patriciu înseamnă putere, bani, economie, dar o construcţie pragmatică nu este neapărat şi etică. Vor exista negocieri şi tot felul de discuţii. Cât despre alăturarea Patriciu-Băsescu, aceasta este o fantezie, nu se va vedea niciodată public legătura lor”, a explicat Hosu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter