Politică

Cluj-Napoca, din nou în finala „Arhetipuri”

<p />Cluj-Napoca a intrat, pentru al doilea an consecutiv, în finala concursului „Arhetipuri”, alături de alte trei oraşe din ţară.

“Arhietipuri” este cel mai important concurs de arhitectură pentru spaţiu public urban, la nivel naţional. În prima etapă a concursului au fost înscrise 122 de proiecte ce au provenit de la arhitecţi din peste 15 ţări. În urma jurizării etapei întâi, au fost stabilite cele 10 proiecte finaliste, care s-au calificat în cursa pentru marele premiu de 15.000 euro. Cluj-Napoca se află printre cele patru oraşe finaliste, alături de Bistriţa, Bucureşti şi Iaşi. În perioada 1-28 august 2011 se desfăşoară a doua etapă a concursului „Arhietipuri”, iar în 2 septembrie vor fi stabilite proiectele câştigătoare.

Cluj-Napoca a depus proiectul “Cityscope”, care reprezintă un ansamblu de periscoape pe Paltoul Sălii Sporturilor. Proiectul a fost realizat de o echipă mixtă de arhitecţi români şi francezi, Viorel şi Cristina Costea, împreună cu Jean-Noel Missonnier. Pavilionul câştigător al ediţiei 2011 trebuie să fie construit în locaţia propusă, având un buget de 100.000 euro. Pavilionul va fi expus 12 luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter