Politică

Piaţă agroalimentară volantă în parcarea din Piaţa Unirii

<p />O piaţă volantă va funcţiona în parcarea din Piaţa Unirii, în spatele Bisericii „Sfântul Mihail”, începând din această sâmbătă.

Primarul Sorin Apostu a anunţat că, în urma înţelegerii cu producătorii agricoli, municipalitatea a decis să testeze varianta organizării unei pieţe volante în centrul oraşului. Primăria va pune la dispoziţia producătorilor gratuit parcarea, iar aceştia din urmă vor avea obligaţia să-şi organizeze singuri spaţiul de vânzare. În cazul comerţului de ouă şi lactate, producătorii sunt obligaţi să aibă maşini cu vitrine autorizate de Direcţia Sanitar Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică.

„Începând din această sâmbătă, de la ora 6-7 până la ora 15, producătorii din judeţ vor putea să-şi vândă marfa în zona centrală. În toate marile capitale europene există astfel de pieţe volante la kilometrul zero, în faţa domurilor sau a catedralelor. În fiecare sâmbătă, producătorii vin cu maşinile lor şi la plecare lasă totul în regulă”, a anunţat primarul Sorin Apostu.


În piaţa volantă din Piaţa Unirii vor avea acces doar producătorii agricoli, care vor fi verificaţi de Poliţia Locală şi de un reprezentant al Direcţiei Agricole.

Primarul şi-a exprimat speranţa că parcarea nu se va transforma într-un loc plin de gunoaie. „Vom avea o înţelegere cu producătorii, să-şi facă ei curat. Trebuie să înţeleagă că nu va veni nimeni după ei să cureţe”, a completat Apostu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter