Politică

Băsescu, acuzat că vrea “să demonteze” USL

<p /><img src="documente/stories/08_august/04_ziua/08-colaj.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu vede alianţe “posibile şi utile” cu liberalii, cu toate că abordările liberalilor români “sunt de multe ori de stânga”.

Într-un interviu televizat, şeful statului a spus că “Ponta este un copil”, iar PSD este “un partid anacronic”.

Deşi, din perspectiva preşedintelui nici liderul PNL, Crin Antonescu, nu stă mai bine la capitolul imagine este de preferat varianta alianţei din 2008, cu liberalii, decât cu PSD.


“Categoric PDL cu PNL şi UDMR”

“Dacă mă întreabă ce tip de alianţă aş vedea posibilă şi utilă pentru România, eu aş spune categoric PDL cu PNL şi UDMR. (...) N-aş stabili acum de unde va fi premierul. În orice caz, va trebui să fie un premier care în mod minimal să nu-şi vândă onoarea pentru a-şi ţine scaunul”, a spus preşedintele Traian Băsescu (foto stânga) la B1TV. Întrebat ce ar prefera la guvernare după alegerile din 2012 - un liberal sau un social-democrat -, preşedintele a răspuns: “În mod categoric, soluţia este cea pe care am încercat-o şi în 2008, cu liberalii”. “Trebuie abordări pragmatice, abordări care să îndrepte resurse către sectorul privat, trebuie simplificat statul, continuat procesul de dezgolire de costuri şi birocraţi şi oamenii să-şi găsească locurile în zona privată. PSD este un partid anacronic”, a explicat preşedintele, care susţine că “abordările stângii nu mai pot da României o soluţie de perspectivă”.


Lăpuşan: “Băsescu se teme de Ponta”

Potrivit liderului PSD Cluj, Remus Lăpuşan, declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu vin pe fondul unei “temeri” faţă de Victor Ponta, care se bucură de o imagine bună.


“Construcţia care există în acest moment, USL, este foarte clară, iar petardele de fum aruncate de preşedinte nu surprind şi nici nu interesează pe nimeni. Eu cred că Traian Băsescu are o criză de personalitate pentru că se teme de Ponta, şi atunci încearcă să îl denigreze. În momentul de faţă există această construcţie puternică, USL, şi lucrurile sunt foarte clare, în privinţa alianţelor. Ceea ce a spus preşedintele sunt doar petarde de fum, ar trebui să se ocupe de problemele importante pe care le au românii acum, nu să facă declaraţii denigratoare la adresa altora şi la adresa PSD”, a comentat pentru Monitorul Remus Lăpuşan (foto mijloc).

Nicoară: “Vrea să demonteze Opoziţia”


Liderul PNL Cluj, Marius Nicoară, crede că preşedintele încearcă “să îşi mobilizeze armata portocalie pentru a demonta Opoziţia”. Potrivit lui Nicoară, USL este o construcţie care nu va slăbi, ci dimpotrivă se va întări, iar cei care vor să plece din ea şi să se îndrepte înspre alte formaţiuni politice “nu au decât”. “Pe de altă parte, cei care vor pleca, eventual, sunt dezamăgiţii care nu au prins din ciolan şi este mai bine că pleacă. Întotdeauna au existat nemulţumiţi, dar poate că e mai bine să plece”, a spus Marius Nicoară (foto dreapta) pentru monitorul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter