Politică

“Unda verde”, extinsă din 1 octombrie

<p /><img src="documente/stories/08_august/04_ziua/01-semafor trecere de pietoni piata unirii rp 03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Traversarea oraşului se va putea face în circa 30 de minute, cu o viteză de 30 km/oră.

Primăria Cluj-Napoca va extinde sistemul de “undă verde” pe axa est-vest a oraşului, din Mărăşti spre Mănăştur. Traversarea oraşului se va putea face astfel în circa 30 de minute, cu o viteză de 30 km/oră.

Primarul Clujului, Sorin Apostu a anunţat ieri că pe 30 septembrie se vor încheia lucrările la extinderea sistemului de semaforizare de tip “undă verde” pe direcţia Mărăşti – Mănăştur. Astfel, sistemul va deveni funcţional începând cu 1 octombrie.


“De la aeroport până la ieşirea înspre Oradea se vor face cam 30 de minute, mai mult sau mai puţin cu zece minute, în funcţie de întârzierile de trafic datorate plecării de la semafor”, a explicat primarul Sorin Apostu.

Costal lucrărilor de extindere a sistemului de samforizare inteligent ajunge la 1,4 milioane de lei, acestea fiind executate de firma Swarco Sicor SA.


Semafoare noi

Extinderea sistemului se va face din cartierul Mărăşti, de la trecerea de pietoni de la Piaţa Mărăşti până pe Bulevardul 21 Decembrie, la intersecţia cu strada Petofi Şandor, şi spre cartierul Mănăştur, de la intersecţia Calea Moţilor – strada George Coşbuc până la Calea Mănăştur – strada Câmpului. Prin extinderea până la intersecţia Calea Mănăştur – strada Câmpului se va realiza legătura cu cele trei semafoare sincronizate de pe Calea Floreşti, asigurându-se astfel ieşirea mai fluentă a autovehiculelor din municipiu pe DN1 spre Oradea.


Extinderea undei verzi presupune şi lucrări la nouă puncte de semaforizare. Este vorba despre trei puncte de semaforizare noi pe Bulevardul 21 Decembrie– strada Crinului, Calea Mănăştur nr 22 – Şcoala generală “Ioan Lupaş” şi Calea Mănăştur – strada Tarniţa. De asemenea, vor fi modernizate alte şase puncte de semaforizare: Bulevardul 21 Decembrie– Piaţa Mărăşti, Bulevardul 21 Decembrie 1989 – strada Buftea, Calea Moţilor – strada Moldovei, Calea Mănăştur – Agronomie, Calea Mănăştur – Câmpului. În plus, se va lucra şi la modernizarea de la intersecţia străzilor Traian şi Daniil Berceanu.

Cu toate acestea, este greu de crezut că noua undă verde va reuşi să fluidizeze în totalitate traficul din oraş, atâta timp cât traficul greu nu va fi scos definitiv din Cluj-Napoca, lucru posibil abia după finalizarea centurilor ocolitoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter