Politică

„Cluj Arena” este gata în proporţie de 97%

<p /><img src="documente/stories/08_august/05_ziua/03-santier stadion cluj arena rp 16.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cel mai modern stadion al judeţului Cluj va fi finalizat până la 30 septembrie.

Stadionul „Cluj Arena” este finalizat în proporţie de 97%, la ora actuală lucrându-se la amenajarea pistei de atletism, dar şi la montarea scaunelor şi a fotoliilor VIP.

Potrivit contractului încheiat în luna iulie 2009 între Consiliul Judeţean Cluj şi constructori, arena ar fi trebuit să fie finalizată în totalitate până ieri.


Termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit până la data de 30 septembrie ca urmare a unor lucrări suplimentare cerute de Consiliul Judeţean privind amenajarea unor loje VIP în spaţiile dintre tribune. Mai mult, tot 30 septembrie este termenul limită şi pentru terminarea lucrărilor la amenajările exterioare din jurul noii arene a Clujului.

„Cu siguranţă termenul de 30 septembrie pentru finalizarea tuturor lucrărilor va fi respectat. Procentual, la ora actuală s-a ajuns la un grad de 97% de realizare a lucrărilor. Au început deja testele la instalaţia de nocturnă şi la instalaţia de sonorizare”, a precizat Alin Iuga, şeful Biroului de Relaţii Publice din cadrul Consiliului Judeţean Cluj.


În aceste zile, lucrările se concentrează în special la finalizarea amplasării copertinei stadionului, la montarea scaunelor şi la realizarea pistei de atletism. Astfel, din cele peste 30.000 de scaune au fost livrate deja 21.134, jumătate dintre acestea fiind deja montate, iar restul asamblate.

Se lucrează la pista de atletism


Suprafaţa de joc a fost deja montată, urmând amplasarea porţilor. În ceea ce priveşte pista de atletism, s-a turnat balast stabilizat cu un utilaj specializat în zona tribunelor şi a peluzelor, iar în zona peluzelor se fac nivelări şi compactări. Tot în această perioadă, muncitorii se ocupă de montajul parapeţilor metalici de protecţie la scările de acces şi de ultimele finisaje interioare. La tribuna I, de exemplu, se închid spaţiile pentru comentatori şi se montează lambriurile în sala de conferinţe. În plus, a fost adusă pardoseala din lemn pentru terasa VIP.

Inaugurarea, în octombrie


Cel mai probabil, noua arenă a Clujului va fi inaugurată oficial la începutul lunii octombrie. Consiliul Judeţean nu a stabilit încă cu ce meci va fi inaugurată „Cluj Arena”, dar se ia în calcul inclusiv un meci al Generaţiei de Aur a Naţionalei. La cea mai recentă şedinţă de Consiliu Judeţean, consilierii au stabilit că, în vederea inaugurării, vor cere şi părerea universităţilor şi a cluburilor de fotbal.

O arenă la cele mai înalte standarde


Viitorul stadion clujean este construit de consorţiul format din ACI Cluj, Transilvania Construcţii, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Con-A Sibiu, Dico şi Ţigănaş, Bogart Construct SRL, DAS Engineering şi Grup 4 Instalaţii la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion “Ion Moina”. Stadionul va avea 30.596 de locuri, dintre care 29.648 la gradene si 948 in loje pentru VIP-uri, iar arhitectura sa a fost inspirată în special de arena olimpică din Beijing.

Ultimele Stiri
abonare newsletter