Politică

9 mil. lei pentru modernizarea a 3 străzi

<p><img src="documente/stories/08_august/08_ziua/strada3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><img src="documente/stories/08_august/08_ziua/strada2.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px;" /></p> <p>Primăria va reface carosabilul şi va amenaja mai multe parcări.</p>

Trei străzi din Cluj-Napoca vor intra în reparaţii în perioada următoare. Este vorba despre străzile Eugen Ionesco şi Kos Karoly, ambele din cartierul Zorilor, şi strada Iugoslaviei, din cartierul Gheorgheni.

În şedinţa ordinară de săptămâna aceasta, consilierii locali urmează să aprobe studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru cele trei obiective de investiţii. Lucrările de modernizare a celor trei străzi vor fi realizate de consorţiul Diferit – Kiat, în cadrul programului „Amenajare şi modernizare străzi în municipiul Cluj-Napoca”. Reparaţia străzii Eugen Ionesco va costa peste 4,4 milioane de lei plus TVA şi se va realiza în şase luni. Lucrările necesare modernizării străzii şi aleilor adiacente vor cuprinde partea carosabilă, zona trotuarelor şi amenajarea parcărilor, cu protejarea spaţiului verde şi a terenurilor de joacă. În cazul străzii Kos Karoly, valorea lucrărilor de modernizare ajunge la aproape un milion de lei, timpul prevăzut pentru execuţia lucrărilor fiind tot de şase luni. Potrivit municipalităţii, aici se impun lucrări în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie auto şi pietonală cu privire la confortul, siguranţa şi funcţionalitatea acestora. Pentru reparaţia străzii Iugoslaviei din cartierul Gheorgheni a fost prevăzută suma de 3,6 milioane de lei plus TVA, execuţia lucrărilor urmând să se facă în patru luni. În prezent, strada Iugoslaviei are îmbrăcăminte din beton aflat într-o stare de degradare accentuată. Ca şi în cazul celorlalte două străzi, nici aici nu sunt suficiente parcări amenajate, iar scurgerea apelor de pe partea carosabilă se desfăşoară în condiţii improprii. Modernizarea celor trei străzi se va face din fonduri de la bugetul local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter