Politică

Deputatul UDMR Derzsi Akos refuză portofoliul Sănătăţii din cauza subfinanţării

<p />Deputatul UDMR Derzsi Akos a declarat că a fost propus, neoficial, în cadrul Uniunii pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, însă, în cazul în care propunerea va deveni oficială, este tentat să decline oferta, din cauza subfinanţării domeniului sănătăţii.

“Dacă voi fi propus în mod oficial, mult mai probabil este să refuz decât să accept nominalizarea. Motivul meu constă în condiţiile precare, adică finanţarea sănătăţii, care este mult sub necesar”, a declarat pentru Mediafax Derzsi Akos, al cărui nume a fost vehiculat în presă ca posibil înlocuitor al lui Cseke Attila pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

Pe de altă parte, şedinţa Consiliului Operativ al UDMR Bihor, care era programată sâmbătă şi la care urma să fie stabilită o propunere pentru portofoliul vacant de la Ministerul Sănătăţii a fost amânată. Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a declarat că motivul pentru care şedinţa a fost amânată este că reprezentanţii organizaţiei doresc ca, înainte să ia o decizie, să îl asculte pe ministrul demisionar Cseke Attila, care sâmbătă nu ajunsese încă la Oradea.


UDMR Bihor urma să înainteze conducerii centrale, în urma şedinţei, o propunere în privinţa postului rămas vacant la Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Cseke Attila a anunţat săptămâna trecută, joi, că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară. El va asigura interimatul la conducerea Ministerului înca 15 zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter