Politică

S-a deschis farmacia din cartierul Someşeni

<p><img src="documente/stories/08_august/09_ziua/farmacie someseni rp 08.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Farmacia a început să funcţioneze oficial ieri, într-un imobil de pe strada Traian Vuia numărul 26.</p>

Locuitorii din Someşeni au în sfârşit o farmacie, după 20 de ani de aşteptare, scăpând astfel de drumurile lungi până în oraş pentru medicamente.

Farmacia din cartierul Someşeni a început să funcţioneze oficial ieri, în spaţiul de pe strada Traian Vuia nr. 26, în suprafaţă de 57,31 mp. Spaţiul în care funcţionează noua farmacie a fost concesionat de Consiliul Judeţean Cluj, în urma unei licitaţii, societăţii comerciale Danafarm SRL din Cluj-Napoca.


Imobilul farmaciei, modernizat recent

Pentru a corespunde standardelor şi exigenţelor impuse de legislaţia din domeniu, precum şi pentru a facilita oferirea unor servicii de înaltă calitate locuitorilor cartierului Someşeni, imobilul care găzduieşte farmacia a beneficiat în ultima perioadă de lucrări de modernizare şi reabilitare finanţate de Consiliul Judeţean Cluj.


Astfel, s-a lucrat în principal la izolarea întregului imobil, la repararea acoperişului, la montarea de tâmplărie termopan, precum şi la amenajarea spaţiului verde din incintă şi a trotuarelor şi montarea gardului de împrejmuire.

Locuitorii cartierului nu mai merg în Centru după medicamente


„Ziua de astăzi (ieri – n.r.) reprezintă un moment de maximă importanţă şi satisfacţie pentru întreaga comunitate a cartierului clujean Someşeni întrucât, după mai bine de două decenii de aşteptare, din iniţiativa şi cu sprijinul Consiliului Judeţean, o farmacie a început să funcţioneze din nou în această zonă. Ca urmare a acestui fapt, începând de astăzi (de ieri – n.r.) locuitorii cartierului Someşeni vor beneficia de servicii farmaceutice în zona lor rezidenţială, fără să mai fie nevoiţi a se deplasa până în oraş pentru procurarea de medicamente”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Decizia înfiinţării noii farmacii din Someşeni a fost luată de Tişe în urma întâlnirilor organizate cu cetăţenii din cartier, care s-au plâns că trebuie să se deplaseze în alte zone din oraş pentru a-şi procura medicamente.

Ultimele Stiri
abonare newsletter