Politică

Imobilul liceului adventist va fi supraetajat

<p />Primăria Cluj-Napoca inteţionează să supraetajeze corpul C al Colegiului „Edmond Nicolau” de pe strada Câmpului, imobil în care funcţionează Liceul Adventist „Maranatha”.

Un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de mâine. La ora actuală, clădirea care urmează să fie supraetajată are un regim de înălţime de P+3E şi o suprafaţă construită de 560,41 mp.

„Oportunitatea promovării acestei investiţii este dictată de necesitatea creării de noi spaţii deoarece la această oră în internatul care aparţine corpului C spaţiile de cazare sunt improprii, nu există o sală de sport adecvată, iar spaţiile de învăţământ sunt insuficiente”, se motivează în referatul anexat proiectului de hotărâre. Astfel, odată cu supraetajarea imobilului se doreşte realizarea următoarelor obiective: patru noi săli de clasă, o sală de sport, o sală de muzică, grup sanitar, duşuri, cameră pedagog, 14 săli de internat şi lift exterior. În urma investiţiei, clădirea va avea un regim de înălţime de P+4E+M. Conform studiului de fezabilitate realizat de firma Experiment Proiect SRL din Cluj-Napoca, valoarea totală a investiţiei se ridică la 3,6 milioane de lei. Lucrările vor fi realizate într-un termen maxim de nouă luni.


De altfel, Primăria a demarat în acest an o adevărată campanie de extindere a unităţilor de învăţământ din Cluj-Napoca. Astfel, se va extinde grădiniţa „Licurici” din cartierul Mănăştur, de pe strada Arinilor, dar şi creşa de pe strada Băiţa nr. 2, din Gheorgheni. După extindere, creşa de Băiţa va oferi un număr suplimentar de 75 de locuri, iar prin investiţia de la grădiniţă se vor crea aproximativ 100 de noi locuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter