Politică

Reabilitarea drumurilor judeţene începe în câteva zile

<p /><img src="documente/stories/08_august/16_ziua/alin tise02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consorţiul condus de Kiat Group va reabilita peste 400 de km de drumuri judeţene.

Preşedintele Consiliul Judeţean, Alin Tişe, a semnat la finalul săptămânii trecute contractul de lucrări privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene pentru perioada 2011-2015, etapa I – 423 de km.

Contractul a fost adjudecat de asocierea Kiat Group SRL, Tehnic Asist SRL ŞI SC Damar Consult SRL pentru toate cele 5 loturi. Valoarea totală a lucrărilor pentru toate cele cinci loturi de drumuri însumând 423 de km este de 281,7 milioane de lei fără TVA. Durata maximă de execuţie a lucrărilor este de 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora, garanţia fiind de cinci ani de la recepţie.


În total, la licitaţia pentru reabilitarea drumurilor judeţene au participat nouă ofertanţi: asocierea Diferit SRL, Construct Perom SRL , Samus Construcţii SA, asocierea Tehnologica Radion SRL şi Procons XXI SRL, asocierea Panpetrol Com SRL, Midanne Invest Group SRL, I&C Transilvania Construcţii SRL, Coratim Construct SRL, Transferoviar Grup SA, Specialist Consulting SRL, Primarom SRL, asocierea Electrogrup SA, Rodesi Construct SRL, Reif Intra, asocierea Drumuri Bihor SA, Selina SRL, Sodi Construcţii SRL, DP Consult SA, asocierea Selina SRL, Drumuri Bihor SA, Sodi Construcţii SRL, DP Consult SA şi asocierea MBS Group SRL, Compania de Construcţii Carpaţi SRL, Expert Proiect 2002.

740 de kilometri de drumuri, pregătiţi pentru reabilitare


Preşedintele forului judeţean, Alin Tişe, a anunţat că lucrările ar putea începe zilele următoare. „Am considerat necesar să semnăm cât mai repede acest contract astfel încât în cel mai scurt timp posibil, în jurul datei de 20 august, să înceapă efectiv execuţia lucrărilor prevăzute în acest ambiţios program de investiţii şi care reprezintă totodată cel mai mare proiect de infrastructură al judeţului Cluj din ultimii 20 de ani. În contextul în care finanţarea este asigurată integral de Consiliul Judeţean Cluj prin programul nostru multianual de investiţii, în momentul de faţă sunt create absolut toate premisele necesare pentru ca în maxim patru ani judeţul să beneficieze de nu mai puţin de 740 de km de drumuri judeţene complet reabilitate şi modernizate. Avem convingerea că acest fapt va duce la creşterea atractivităţii investiţionale a judeţului dar şi la sporirea confortului şi a siguranţei în trafic, clujenii urmând să beneficieze în scurt timp de drumuri judeţene de foarte bună calitate”, a declarat Alin Tişe după semnarea contractului.

Consiliul Judeţean a demarat şi licitaţia pentru etapa a doua a acestui proiect, respectiv reabilitarea a alţi 317 km de drumuri judeţene.


311 milioane de lei pentru etapa a doua

Reprezentanţii forului judeţean au anunţat că au transmis spre publicare pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţurile de participare în vederea demarării procedurii de licitaţie deschisă, având criteriul de atribuire preţul cel mai scăzut, pentru etapa a doua a contractului de lucrări “Proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene din judeţul Cluj pentru perioada 2011-2015 – patru loturi”. Data estimată pentru deschiderea ofertelor este 27 septembrie. Valoarea maximă estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor este de 311,3 milioane de lei fără TVA, respectiv 73.541.441 de euro fără TVA. Valorile maximale ale proiectării şi lucrărilor executate estimate pe fiecare lot sunt următoarele: lot 1 – 71,5 milioane de lei fără TVA, lot 2 – 78,1 milioane de lei fără TVA, lot 3 – 70,8 milioane de lei fără TVA şi lot 4 – 90,8 milioane de lei fără TVA.


Alin Tişe
preşedintele Consiliului Judeţean Cluj

În momentul de faţă sunt create absolut toate premisele necesare pentru ca în maxim patru ani judeţul să beneficieze de nu mai puţin de 740 de km de drumuri judeţene complet reabilitate şi modernizate.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter